PUF

Lokacija:

  • Pula-Pola

Datumi:

  • 02.10. - 06.10.24

Kontakt:

O eventu:

30. Međunarodni kazališni festival 


Prvi međunarodni kazališni festival inauguriran je 1. srpnja 1995. godine, a svoje konačno ime, Međunarodni kazališni festival PUF (Pulski alternativni festival), dobiva 1996.

Suštinu PUF-a gotovo manifestno odredio je umjetnički direktor festivala Branko Sušac: “PUF je festival kazališnih različitosti i otvorenosti s iskrenim kazališnim doživljajem. On privlači različite poetike, propituje nove kazališne smjerove i okuplja umjetnike i gledatelje oko same ideje kazališta. PUF uspostavlja i potiče dijalog, pružajući priliku za polemiku. PUF služi kao komunikacijski kanal, nudi svijet iz novog rakursa: ne monolog i pasivnu komunikaciju, nego dijalog, otvaranje, prepoznavanje i sudjelovanje. PUF želi izbrisati granicu između života i kazališta te razvijati unutarnju zbilju svakog sudionika procesa koju možemo nazvati i kazalištem i životom."

Na prvom PUF-u 1995. nastupila je samo jedna inozemna kazališna družina, da bi već drugo izdanje festivala uspostavilo standard od šest stranih predstava. Do danas su na PUF stigle predstave iz Belgije, Njemačke, Norveške, Italije, Nizozemske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Švedske, Češke, Danske, SAD-a, Španjolske, Velike Britanije, Švicarske, Slovenije, Austrije, Poljske, Mađarske, Rusije, Makedonije i Japana!

PUF i ove godine u Pulu donosi svježe kazališne i plesne produkcije i koprodukcije iz regije, Europe, ali i šire, koje će vas dirnuti i protresti intimnim ispovijedima i kritičkim sagledavanjima aktualnih društvenih fenomena.

» Facebook: FestivalPUF



Prikaži