Doživite Rovinj

Rovinj u proljeće

Proljeće u Rovinju u znaku je sporta i rekreacije. To je idealno vrijeme za boravak u park šumi Zlatni rt uz razne outdoor aktivnosti poput bicikliranja po uređenim i označenim biciklističkim stazama, trčanja, šetnji u prirodi, slobodnog penjanja.

Šetnja ulicama rovinjske povijesne jezgre predstavlja pravi umjetnički doživljaj. Kulturno-povijesni spomenici, crkva sv. Eufemije, zavičajni muzej, galerije i ateljeji svojim umjetninama i suvenirima mame prolaznike namjernike. Poseban je doživljaj posjeta ekomuzeju Kuća o batani, koji je posvećen drvenoj brodici ravnog dna batani, a zbog svojeg je djelovanja u očuvanju tradicije uvršten u UNESCO-ov Registar najboljih praksi očuvanja nematerijalne kulturne baštine svijeta.

Blaga klima omogućuje uživanje u ronjenju već u proljeće. Lokacije ronjenja atraktivne su zbog bogatog, raznolikog i očuvanog biljnog i životinjskog svijeta, ali i mnoštva podvodnih zidova i grebena, spilja i olupina brodova od kojih je zasigurno najatraktivnija lokacija potonuća broda Barona Gautscha.

Wellness centri uređeni u mediteranskom stilu s pažnjom posvećenom i najmanjim detaljima najmodernije su mjesto za opuštanje i tretmane ljepote tijekom cijele godine, a posebno će goditi tijekom zimskih mjeseci. Wellness tretmani baziraju se na ljekovitom bilju i ljekovitim esencijama Mediterana.

Kao pravo romantično odredište Rovinj je mnogobrojnim parovima kulisa njihovom vjenčanju. Prekrasna priroda, odlično očuvana stara gradska jezgra i dizajnerski interijeri i eksterijeri hotela iskusno će oko profesionalnog fotografa odmah pretvoriti u savršene kulise za nezaboravne fotografije, a svim će uzvanicima ponuditi doživljaj za pamćenje.

Prikaži