Doživite Svetu Nedelju

Park skulptura Dubrova

Park skulptura Dubrova omiljeno je mjesto za građane i posjetitelje Labinštine za šetnju, druženje s prijateljima, za igru djece ili  piknik na otvorenom.  Park se nalazi uz glavnu cestu Pula - Rijeka pokraj stancije Dubrova unutar koje se nalazi barokna palača Franković-Lazzarini.

Jedan od najljepših hrvatskih parkova skulptura nudi jedinstvene trenutke umjetnosti i prirode u otvorenoj galeriji, koja se prostire na 33 hektara površine, djelomično okružena suhozidom, s prirodnim udolinama te bogatom i raznolikom karakterističnom mediteranskom florom.

Park je nastao djelovanjem umjetnika kroz Mediteranski kiparski simpozij, manifestaciju međunarodnog značaja tijekom koje se od 1970-ih obogaćuje impresivna zbirka skulptura u istarskom kamenu. Kamen, kao jedan od najtrajnijih materijala i sveprisutni element Mediteranskog kiparskog simpozija, postao je jedan od simbola Labinštine.

Unutar parka možete prošetati Bijelom cestom, stazom koja se sastoji od 16 dionica (svaka je dužine 25 metara), a koju su dizajnirali poznati hrvatski umjetnici, kao što su Edo Murtić, Julije Knifer i Dušan Džamonja.

U Parku se nalazi i amfiteatar „Dolac“, koji je osmislio kipar Josip Diminić, koji je uz slikara Quintina Bassanija jedan od pokretača spomenute kulturne manifestacije. Amfiteatar predstavlja mjesto umjetničkih performansa, koncerata, kazališta i raznih događanja za posjetitelje.

Park skulptura Dubrova otvoren je za posjetitelje tijekom cijele godine. Ulaz je besplatan. U ponudi su vođeni obilasci za grupe koje se organiziraju uz prethodnu najavu.

Park skulptura Dubrova
Štrmac, Sveta Nedelja
Info: +385 92 298 9595, info@parkdubrova.eu
parkdubrova.eu


Park skulptura Dubrova
Park skulptura Dubrova
Park skulptura Dubrova
Park skulptura Dubrova
Park skulptura Dubrova
Prikaži