Kultura

Doživite Istru kroz 5 storytelling doživljaja

Pitali ste se ima li u Istri štriga, zmajeva, zakopanog blaga i neobičnih šumskih patuljaka? Zaputite se u istraživanje bogate povijesti, mitova i legendi koji se kriju na mnogobrojnim lokacijama diljem Istre i otkrijte mističnu stranu našeg poluotoka, a pritom se zabavite i uživajte u lijepim ljetnim večerima na otvorenom.

Srpanj je mjesec kad zasigurno možete iskusiti mnoštvo doživljaja diljem istarskog poluotoka, a Istra Inspirit vam nudi čak 5 različitih priča - i to u Vrsaru, Dvigradu, Rapcu, Poreču i Medulinu.

Casanova tour Vrsar
Prošetajte Vrsarom uz turu inspiriranu Casanovom
Želite li se upustiti u uzbudljivu avanturu s najpoznatijim svjetskim ljubavnikom koji je čak dvaput boravio u Vrsaru, imate priliku upoznati Giacoma Casanovu već 9. i 23.07. u sklopu besplatne interpretativne šetnje starogradskom jezgrom Vrsara.
Ono što će vas zasigurno oduševiti, osim tajni koje ćete otkriti iz intrigantnog života vašeg vodiča storytellera, to su čudesni zalasci sunca nad najljepšim arhipelagom zapadne obale Istre.

Dvigrad tour
Upoznajte priče Dvigrada kroz zabavni storytelling

Ako se zateknete u blizini ostataka ovog poznatog srednjovjekovnog grada koji je bio uništen za vrijeme epidemije kuge potkraj 15. st., imate priliku zaroniti u njegove čudesne tajne i nekadašnji život tadašnjeg stanovništva uz fratra storytellera, kao i otkriti, možda, gdje je zakopano blago čuvenog kapetana Henry Morgana.

Jer, ako niste znali, legenda kaže da je slavni kapetan na svojim proputovanjima, svoje opljačkano blago zakopao upravo blizu Dvigrada...

Crispo Medulin
Rimska drama na poluotoku Vižula

Jeste li znali da je nedavno obnovljeno arheološko nalazište Vižula u Medulinu, lokacija na kojoj se održava povijesna kazališna predstava koja će vas odvesti na putovanje kroz vrijeme u doba antičkog Rima gdje ćete svjedočiti tragičnoj ljubavi između rimskog prijestolonasljednika Crispa i njegove maćehe Fauste?

Gluma, glazba, ples i uživanje u jednoj od najljepših šetnica uz more, dovoljan su razlog da se vidimo 18.07. u Medulinu.

Uronite u svijet priča čarobnog otoka Sveti Nikola
Svijet vila i vilenjaka, morskih sirena i gusara, orka i najpoznatijeg istarskog diva Velog Jože - možete doživjeti na otoku Sveti Nikola pokraj Poreča svake nedjelje od 14.07. do 01.09. Ako želite pronaći jedno od mnogih skrivenih istarskih blaga, zaputite se u šetnju čarobnim otokom sa simpatičnim profesorom Epoloniusom de Histri i budite dio autentične priče s Istra Inspiritom.

Rabac Open Air
Doživite rudarsku tradiciju Rapca i Labina

Ako ste istraživali povijest Labinštine, zasigurno znate da je to kraj čija je povijest bogata rudarskom tradicijom.
Želite li biti dio iskustva na kojem ćete otkriti kako se nekad živjelo i radilo u rudnicima Labinštine, što je to četvrta marenda i zbog čega je nezamislivo posjetiti Labin i Rabac, a da se ne zakorači u svijet rudarskih dubina - dođite na Rabac Open Air i uz Istra Inspirit putujte kroz vrijeme, 27.07.

Za sva storytelling iskustva koja vas očekuju u Istri tijekom kolovoza i rujna, posjetite Istra Inspirit.

Prikaži