Kultura

Adventi u Istri koje morate posjetiti

Vrijeme Adventa u Istri prepuno je manifestacija koje se održavaju gotovo u svim većim gradovima našeg poluotoka. Ulice i trgovi ukrašeni su čarobnim svjetlećim dekoracijama, miris kuhanog vina i fritula privlači sve posjetitelje, a mnogobrojne prigodne aktivnosti za one najmlađe kao i malo starije dodatno obogaćuju čarobnu blagdansku atmosferu.

Advent Porec
Uživajte u bogatom programu Adventa u Poreču
Advent u Poreču već je nekoliko godina jedan od najposjećenijih u Istri nudeći pregršt mogućnosti za sve one koji žele doživjeti blagdanski ugođaj.

Manifestacija započinje 6. prosinca paljenjem lampica na Trgu Matije Gupca, a nastavlja se brojnim koncertima te prigodnim programima među kojima je i besplatno klizanje koje će posebno razveseliti one najmlađe.

Rovinj Advent
Božićna bajka u Rovinju
Ionako bajkovit Rovinj, u prosincu se pretvara u pravu božićnu bajku gdje će vaše šetnje gradom dodatno obogatiti mnogobrojni tematski sadržaji kao što su svirke uživo, koncerti i izložbe.

Male kućice u kojima se nudi ukusna blagdanska gastronomska ponuda te suveniri s blagdanskim motivima podsjetit će vas da je zavladalo vrijeme Božića i darivanja vaših najmilijih.

Advent na sjeveru
Impresivan panoramski pogled koji seže iz Starog Grada u Buzetu, raznovrstan zabavni program uz eno-gastronomske specijalitete koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, predstave za najmlađe uz mnoštvo pjesme i plesa samo su neki od motiva zbog kojih valja posjetiti advent na sjeveru!

Advent Pula
Prosinac u Puli
Obilježavanje adventa u najvećem istarskom gradu prisutno je na gotovo svakom koraku, no središnje događanje tijekom trajanja manifestacije Prosinac u Puli održava se na Giardinima.
Mirisi i okusi adventa privlačit će sve posjetitelje iz malih kućica u kojima se nude blagdanske delicije dok će posjet Čarobnoj šumi razveseliti sve mališane koji će otputovati u čarobni svijet mašte.

bozicni ukrasiUMAGični blagdani
Izvedbe vokalnih skupina, zborova i klapa obogatit će svečano blagdansko ozračje na ulicama i trgovima Umaga, a posjetitelji će se moći zasladiti fritulama i zagrijati mirisnim kuhanim vinom.

Na prigodnim štandovima moći ćete odabrati kreativne darove za vaše najmilije, od rukotvorina do prigodnih tradicijskih i lokalnih proizvoda koji će upotpuniti veselu Božićnu atmosferu.

Pozivamo vas da blagdanski ugođaj osjetite i u Pazinu, Novigradu, Labinu i ostalim gradovima poluotoka gdje nas također očekuje mnoštvo zabave, a  božićni blagdani su idealna prilika da zadnji mjesec u godini provedemo u veselom raspoloženju i druženju.

Advent u Istri oduševit će sve one koji odluče prosinac provesti na našem poluotoku uživajući u gastronomskoj i zabavnoj ponudi te predstavama za one najmlađe.

Prikaži