Sport i outdoor

Pravo je vrijeme da istražite istočnu obalu Istre

Želite li vrijeme u Istri provesti aktivno, kušati istarske specijalitete i pritom uživati u prirodnim ljepotama istočne Istre, predlažemo vam jednodnevni itinerer kojim ćete istražiti istočnu obalu Istre.

liznjan bike
Biciklirajte stazom na jugoistočnom djelu Istre
Započnite svoje putovanje istočnom Istrom biciklirajući! Naš prijedlog je biciklistička staza broj 333 koja počinje i završava u Ližnjanu, laganog je intenziteta, ali traje 3 sata i 30 minuta i omogućuje vam autentični doživljaj netaknute prirode jugoistočne obale Istre.

Nadoknadite kalorije s jednim od najpoznatijih sireva s istoka Istre
Kalorije koje ste izgubili biciklirajući, nadoknadite u restoranu Vesne Loborike u Loboriki (udaljenost od Ližnjana je svega 15 kilometara), u kojem koriste svoje domaće namirnice, i to prvenstveno sireve koje sami proizvode.

Iskušajte svoju hrabrost u adrenalinskom parku
Ako ste ljubitelji adrenalinskih aktivnosti na odmoru, preporučujemo Glavani park, adrenalinski park koji je od Loborike udaljen 20 km i u kojem možete isprobati ljudski katapult, ljuljačku na 11 metara visine i adrenalinske staze za sve uzraste, na kojima ćete zasigurno imati pravi adrenalinski doživljaj!

vorichiKušajte jela inspirirana talijanskom i istarskom kuhinjom
U malom mjestu Orihi, udaljenom 7 kilometara od Glavani parka, smjestila se tradicionalna istarska konoba Vorichi, nazvana po starom talijanskom nazivu sela. Prepustite se jedinstvenoj gastronomskoj priči uz predivan pogled na obiteljski vinograd.

Piće s pogledom na istočnu obalu Istre
Uputite li se iz mjesta Orihi u smjeru Barbana, za samo 8 kilometara možete stići do Ville Štefanije, malog hotela i restorana koji nudi jela iz „kuhinje none Štefanije“, a čija pozicija omogućuje savršen pogled na more. Osim što ovdje možete uživati u svojem omiljenom piću pokraj bazena, vjerujemo da bi se rado opustili i u njihovom SPA salonu.

Barban
Posjetite Barban, mjesto Trke na prstenac
Barban je svakako nezaobilazna točka na istočnoj obali Istre. Njihov Multimedijalni centar Trka na prstenac upoznaje vas sa tradicionalnom viteškom igrom koja se prvi put održala 1696. godine, a možete isprobati i 3D virtualnu stvarnost u kojoj postajete jedan od konjanika koji se bore za titulu slavodobitnika.

Svoje putovanje istočnom Istrom završite u Labinu
Umjetnički grad Labin 18 kilometara udaljen od Barbana, šarmirat će vas čim krenete istraživati njegove ulice. Otkrijte mnogobrojne galerije, upoznajte rudarsku baštinu u Narodnom muzeju Labin i zaljubite se u grad koji odiše svojim bogatim kulturno - povijesnim nasljeđem.

Prikaži