Sport i outdoor

Top 5 neotkrivenih staza u Istri

Volite pješačenje, trčanje, prirodu, avanturu? E, onda ste na pravom mjestu jer predstavljamo pet prijedloga kako zanimljivo provesti dane u prirodi i pritom otkriti sve čari Istre.

1550486971_1875 1. Sunčana obala grofa Hüterotta
Osim po tome što je Rovinj poznat kao grad - razglednica, može se istražiti i Sunčana obala grofa Hüterotta. Doživjet ćete sve što očekujete, a i više.

Iako poprilično zahtjevna zbog kilometraže (30km) ovom se stazom provlače vizure od kojih zastaje dah – od starogradske jezgre Rovinja preko Rovinjskog sela, crkvice sv. Tome iz 8./9. st., brojnih kažuna pa sve do Zlatnog rta koji je 1961.godine proglašen park šumom.
Više

dinneridi trail2. Dinneridi Trail
Još jedna zahtjevna staza (35 km) je u Svetvinčentu koja će vas zaintrigirati svojim zagonetkama. Svaka riješena zagonetka u dvorištu nekog OPG-a kojeg se nailazi putem donosi nagradu i informira posjetitelje o lokalnim proizvodima.
Zainteresirani? Zaputite se u avanturu i riješite sve zagonetke.
Više

3. Staza sedam slapova
Ako krenete iz Buzeta čeka vas pravo iznenađenje. Peterosatna će šetnja proletjeti u sekundi. Staza sedam slapova mami mističnošću, neobičnošću, netaknutom prirodom … i sigurni smo da ćete se htjeti vratiti kako biste ponovo osjetili opuštajuće žuborenje vode. Jer, zaista ima sedam slapova, zaista su netaknuti i zaista će vas oduševiti.
Više

rakalj
4. Staza Stjepana Hausera

Zašto ne? Opskrbite se najvećim hitovima 2cellosa i pripremite na sat vremena šetnje uz nezaobilazne vizure raškog kanala, pitomih uvala, morskog plavetnila, zelenila i zvukova ribarskih brodica. A tko zna, možda sretnete i Stjepana.
Više

5. Crna punta i Orlić
Crna punta je najistaknutiji dio istočne obale Istre na kojoj se nalazi svjetionik izgrađen 1873. godine. Staza je dugačka 10 km i dio prolazi uz svjetionik, stjenovitu obalu, hrastovu šumu, ali ono što je čini posebnom, gotovo nadrealnom je „Kvarnerski zaljev na dlanu“ koji se pruža s Orlića, najvišeg vrha na 470 metara nadmorske visine.
A i Skitača je priča za sebe, u mjestu ima 40 kuća koje su većinom namijenjene iznajmljivanju sa samo jednim stalnim stanovnikom.
Više


Šetajte i planinarite do najboljeg mjesta za selfie

Vodič za bezbrižno putovanje s ljubimcem po južnoj Istri

Prikaži