Sport i outdoor

Top 5 sportskih zimskih avantura

Početkom godine, u trenutku kad većina kontinenta bude okovana snijegom i ledom, Istra postaje mjesto dobre zabave i sportskih avantura. Za vas smo pripremili pregled najzanimljivijih nadolazećih avantura.

Brtonigla Adventure Trek
Brtonigla Adventure Trek
Sudionici ove utrke uživaju u prekrasnim krajolicima doline rijeke Mirne i okolnih brežuljaka, provlače se kroz šumarke, vinograde i maslinike, savladavaju brežuljke, posjećuju tipične istarske gradiće, a nagrada se uvijek pruža kroz prekrasne vidike od Učke do Jadranskog mora.

Istra Trek
IstraTrek
IstraTrek je trkačka treking avantura koja se ove godine održava u Puli, i vraća vas u vrijeme kada je Pula bila najbitnija luka Austro-ugarske monarhije.

Specifičnost ove utrke je baš ta da se iz godine u godinu seli istarskim poluotokom, a vi naoružani kompasom i zemljovidom pozvani ste na istraživanje strmih brda, blatnih dolina, neprohodnih šuma, ali i pitoresknih gradića.
Garantiramo vam vrhunski treking doživljaj!

Pozdrav proljeću
Povodom dolaska proljeća nemojte propustiti jedinstveni noćni pohod na Skitaću. Sa trga u starom gradu Labinu krenite planinarskim putem prema vrhu Oštri i prema Skitaći, naselje na najjužnijem dijelu Labinskoga poluotoka s jednom od najviših kota na Labinštini.

Istarsko Proljece
Istarsko proljeće
Zanimljiva biciklistička utrka međunarodnog karaktera tijekom četiri dana prolazi kroz cijelu Istru, ponajviše kroz njenu unutrašnjost, ali ne zaobilazi ni obalu.

Na utrci nastupaju većinom momčadi u kategorijama professional i continental među kojima se skrivaju budući prvaci i pobjednici etapa na utrkama Tour de France, Giro d'Italia i Vuelta a España.
Dođite i navijajte za vaše favorite.

porec half marathon
Plava Laguna Polumaraton
Kada se priroda počne buditi i prve zrake sunca nakon duge zime obasjaju morske valove i vrhove borova duž jadranske obale, Laguna Poreč polumaraton vas očekuje s novim utrkama na novim stazama! Poreč će tako ugostiti sve trkače i njihove navijače koji se žele pridružiti na zanimljivim polumaratonskim, ali i nešto kraćim stazama.

Pozivamo Vas u šarmantne istarske gradiće te vam želimo ugodan aktivan odmor u Istri!

Prikaži