Sunce i more

Zabavne atrakcije za idealno proljeće u Istri

Budi se proljeće, a s prvim zrakama sunca dolazi i želja za boravkom u prirodi, otkrivanjem novih sadržaja i uživanjem u ljepotama koje nam Istarski poluotok nudi. Ono što će vaše proljeće u Istri učiniti doista potpunim je savršeni spoj atrakcija koje nude za svakoga ponešto.

Aquarium Pula
Aquarium u Puli za sve ljubitelje morskog svijeta
Pulski akvarij jedinstveno je mjesto na kojem možete uživati u razgledavanju stotina vrsta riba u 130 godina staroj austrougarskoj utvrdi, što posjetiteljima ujedno pruža putovanje u stoljetnu povijest grada Pule.

Bogati morski svijet sjevernog i južnog Jadrana te hrvatskih jezera i rijeka, kao i nekoliko vrsta morskih i slatkovodnih tropskih riba oduševit će sve, a posebice one najmlađe.

Grimani Morosini Castle
Odgonetnite tajnu kaštela Morosini-Grimani
Viteška hrabrost i snalažljivost na cijeni su u avanturi zvanoj Escape Castle Svetvinčenat.

Zidovi kaštela Morosini-Grimani čuvaju tajnu nepoznatog viteza koju nitko do sada nije uspio riješiti, sastavite ekipu i pokušajte dešifrirati tajnu poruku kamenog natpisa. Upoznajte Svetvinčenat i njegov kaštel na zabavan način, sigurni smo da Vas čeka nezaboravna avantura!

Brijuni
Nacionalni park Brijuni uvijek oduševljava
Brijuni su odličan izbor za jednodnevni izlet, kao i za dulji boravak ako ste u potrazi za mirom i spokojem u netaknutoj oazi prirodne i kulturne baštine. Brijuni sveukupno broje 14 otoka i otočića, od kojih je najveći Veli Brijun. Osim predivne prirode, otočje krase brojne povijesne znamenitosti, od rimske vile u zaljevu Verige do impresivnog Bizantskog kastruma.

Među brijunskom florom najpoznatija je Stara maslina, jedna od najstarijih na Mediteranu. Nakon 1600 godina koliko je stara, daje plodove iz kojih se potom dobiva maslinovo ulje.

Raša
Tradicija rudarstva u Kovarskoj kući Arsia
Svoj posjet istočnoj Istri možete obogatiti posjetom Kovarskoj kući Arsia u Raši. Rudarska tradicija i bogata baština rudarskog življenja predstavljene su u malom muzeju rudarstva. Posjetitelji ulaskom u muzej imaju svojevrsni doživljaj nekadašnjeg rada i života raških rudara, stapaju se s interijerom i proživljavaju rudarsku stvarnost.

Nitko neće ostati ravnodušan tijekom hoda originalnim tračnicama, a arhivski filmovi i video projekcije dodatno će naglasiti surovost podzemnog života rudara.

zip line pazin
Iskusite adrenalinske avanture na poluotoku
Adrenalinski parkovi Istre nude vam odmor pun zabave i avanture, sastoje se od visećih staza smještenih u šumi, koje su prilagođene svima te su idealno mjesto na kojemu dozu uzbuđenja mogu osjetiti i djeca i odrasli.

Odlična zabava za cijelu obitelj očekuje vas na nekoliko različito obojanih ruta, a za one istinski hrabre tu je i zip-line koji se proteže preko Pazinske jame, čija dubina od čak 100 metara nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a adrenalin skače do neviđenih visina.

Prikaži