ISTRA INFO COVID-19 X  

Sunce i more

Top 5 romantičnih plaža Istre

Jeste li spremni za bijeg od svakodnevice i uživanje u najljepšim plažama istarskog poluotoka? Odaberite idealnu istarsku plažu za trenutke opuštanja i uživanje u zrakama sunca. Neotkrivene uvale i skriveni otočići čekaju na vas.

1560410981_62851. Kamenjak, Medulin  
Doživite romantične trenutke u skrivenim uvalama rta Kamenjak, na samom vrhu istarskog poluotoka. Pronađite svoju stjenovitu uvalicu na obalnom pojasu dugom čak 30 kilometara i prepustite se zajedničkom uživanju. Neka to bude samo vaša skrovita plaža koje ćete se rado sjećati tijekom hladnih zimskih dana. Osvježite se u jednom od brojnih beach barova, a zatim zajedno istražite prirodne ljepote Kamenjaka. Uživajte u bicikliranju, surfanju ili veslanju u kajaku. Više o svim atrakcijama Kamenjaka saznajte u našem članku.

2. Koversada, Vrsar
Vrsar ima najveću naturističku plažu u Europi, koja je nastala davne 1961. Koversada je uglavnom stjenovita plaža koja ima kamene platoe na kojima se možete bezbrižno sunčati. Uživajte zajedno u slobodi koju pruža kupanje i sunčanje bez odjeće. Doplivajte do otočića nasuprot plaže rutom koja je plutačama zaštićena od plovila. Na otočiću otkrijte novu oazu za slobodno uživanje u blagodatima sunca i mora.  
U Vrsaru je odsjeo i legendarni ljubavnik Casanova. Neka vas njegova priča inspirira. Na plaži unajmite ležaljke i suncobrane ili uživajte u koktel barovima i vrhunskim restoranima. Na plaži se nalazi i izdvojeni dio za kupanje pasa.  

1560410980_8858 3. Uvala Lone, Rovinj  
Jedna od najljepših istarskih plaža dio je zaštićene šume Zlatni rt, udaljene petnaestak minuta pješke od centra Rovinja. Mirni kutak potražite na stjenovitom dijelu uvale, odakle zajedno uživajte u pogledu na stari Rovinj i otok Katarinu.  
Kada se zasitite sunca, odmor potražite pod sjenovitim krošnjama raskošne šume. Ako ste par avanturističkog duha, svakako se okušajte u slobodnom penjanju u obližnjem kamenolomu.  

4. Maškin - Crveni otok, Rovinj 
Još jedna rovinjska oaza slobode očekuje parove. Otkrijte otočić Maškin nasuprot Rovinju, koji je s otočićem Sveti Andrija povezan umjetnim putem. Njih dvojica čine nerazdvojan par otoka, a zajednički se zovu Crveni otok. Stjenovita obala, raskošno zelenilo i tišina koju narušava samo šum valova čine Maškin idealnim odredištem za popodnevni izlet u paru.  
Saznajte vozni red brodova do Svetog Andrije, a onda se pješke zaputite do Maškina.  

5. Kanova, Umag  
U blizini Umaga pronađite plažu Kanova, koja se nalazi nedaleko od Karigadora. Njezine stjenovite obale oplakuje izuzetno čisto more pa je zbog toga nagrađena prestižnom Plavom zastavom. Odaberite svoje mjesto na južnom dijelu uvale, gdje su brojni naturisti pronašli svoj raj.  
Ako ste par koji voli aktivan odmor, odsjednite u popularnom kampu CampingIN Park Umag i na Kanovi uživajte u brojnim sportskim aktivnostima.


Zajaši val: Istraži Istru kajakom

Aquapark Aquacolors Poreč

Poreč-Parenzo

Dočekajte novi dan u naručju voljene osobe

Top 5 olupina uz obalu Istre

Aquapark Istralandia

Brtonigla-Verteneglio
Prikaži