Zabava i tematski parkovi

Papago Park

Ptičji park & zoo vrt


Na zapadnoj obali Istre, nedaleko Poreča, grada nevjerojatne povijest i kulture, postoji jedna neobična priča, ona o prvom ptičjem parku na Istarskom poluotoku i u Hrvatskoj!

Od kakadua i tigrica do plavog indijskog pauna i zlatnog pa i dijamantnog fazana, u Papago parku smještenom u srcu netaknute prirode, možete uživati u šarenilu i raskoši boja i glasova više od 200 ptica sa svih strana svijeta. Njihove su nastambe osmišljene u skladu s prirodnima, nude ptičicama zaklon od nepovoljnih vremenskih uvjeta, ali i sigurno mjesto za gnijezda u doba razmnožavanja.

Posjetitelje razigrano dočekuje ara Tiago, koju će prepoznati brojni prolaznici s porečke rive, a tu je i ara Papago po kojoj je park dobio ime. Među stanovnicima vesele ptičje oaze neke su i od ugroženih vrsta jer je ovaj park, u današnje doba kada mnoge životinjske vrste izumiru, uključen u program zaštite kroz uzgoj zaštićenih vrsta podizanjem njihove brojnosti. I sve Papagove ptice izlegle su se na jednom od registriranih uzgajališta u zemljama potpisnicama sporazuma CITES.

Eco friendy Papago park prostire se na oko 30.000 četvornih metara, sagrađen isključivo od materijala koji ne zagađuju okoliš, poštujući zakone o zaštiti šuma i uz korištenje obnovljivih izvora za dobivanje električne energije.

Ovdje ćete pronaći i edukacijski centar u kojem se najmlađe generacije mogu upoznati s brojnim zanimljivostima o vrstama i staništima ptica te posebno o njihovoj zaštiti.

Opustite se i uživajte u ptičjem društvu, nahranite ih i naučite mnoštvo novih, nepoznatih činjenica o njihovom svijetu, a za uspomenu se možete s njima i fotografirati. Park je pristupačan svima, a osobama s invaliditetom osiguran je siguran i kvalitetan posjet.

Radno vrijeme 2024:
01.03. - 31.03.: zatvoreno
01.04. - 30.06.: 10:00 - 17:00
01.07. - 31.08.: 10:00 - 18:00
01.09. - 15.11.: 10:00 - 17:00
16.11. - 31.12.: zatvoreno

Zadnji ulaz sat vremena prije zatvaranja
Zabranjen ulaz kućnim ljubimcima

Ulaznice:
Odrasli: 10 Eur
Djeca do 15 godina: 8 Eur

Papago Park: Ptičji park & Zoo vrt
Červar bb, Poreč-Parenzo
info@papago-park.com
www.papago-park.com

Papago Park
Papago Park
Papago Park
Papago Park
Papago Park

La mula de Parenzo: centar za posjetitelje

Poreč-Parenzo

Doživljaj Motovuna

Motovun-Montona

Gradska tiskara Antico

Motovun-Montona

Sanc Michael Medieval Theme Park

Svetvinčenat

Kuća vještice Mare

Svetvinčenat
Prikaži