Zdravlje i ljepota

Šetnja uz more kao romantična meditacija

Prošetajte laganim korakom po dugim istarskim šetnicama uz more, držeći za ruku voljenu osobu. Neka vas raskošna priroda i zalaz sunca potaknu na otkrivanje romantičnih tajni.

novigrad lungomare U Istri je život bez stresa pravilo broj jedan. Ta se lakoća življenja najbolje zrcali u lungomare - šetnicama uz more na kojima se Istrani i njihovi gosti prepuštaju laganom koračanju, uživajući u dugim razgovorima.

Posjetite li Istru s voljenom osobom, jednostavno ćete morati prošetati jednim od lungomarea diljem istarske obale. Vaši će se koraci usporiti, a pogledi će vam stalno padati na daleku crtu morskog horizonta. Svijet će se usporiti, a vaši razgovori postat će dublji. Možda ćete baš tada svojoj voljenoj osobi otkriti svoju najčuvaniju tajnu. Možda ćete upravo na istarskom lungomareu voljenoj osobi postaviti pitanje koje će zauvijek promijeniti vašu vezu.

Mnogi istarski gradovi imaju lungomare, a za vas smo izdvojili porečki, pulski i rovinjski.

porec lungomare
Lungomare Poreč: zanosna priroda, rimska vila i divne plaže
Porečki Lungomare šetnica je koja Poreč spaja s obližnjim mjestom Funtana. Zaputite se prema jugu uz samu obalu i razgledajte sve uvale i plaže nanizane duž Lungomarea.

Ovom stazom proći ćete i kroz najveća turistička područja grada Poreča, Zelenu i Plavu lagunu, gdje će vas oduševiti predivne plaže. Predah možete pronaći u kristalno čistom moru.

Uživat ćete u pogledu na prekrasno drveće koje će vas pratiti čitavim putem do Funtane. Ovo područje obiluje povijesnim ostacima iz doba Rimskog Carstva pa ćete tako u Zelenoj laguni naići na nekadašnju rimsku vilu koju možete razgledati.

Gotovo cijeli Lungomare je u hladovini borova, a noću je veliki dio osvijetljen. Lungomare možete prijeći pješke, biciklom ili na rolama. Posjetite Poreč!

lungomare pulaPulski lungomare: romantični zalazak sunca i gusta borova šuma
Pulski Lungomare proteže se duž triju gradskih plaža - Valkane, Gortanovu uvalu i Valsaline.

Šetajte Lungomareom i uživajte u gustoj borovoj šumi s jedne i stjenovitoj morskoj obali s druge strane. Duž šetnice nalaze se besplatna parkirna mjesta.

Danju se pridružite šetačima i rekreativnim trkačima, a noću uživajte u dinamičnom društvu mladih Puljana.
Ova šetnica najromantičnija je predvečer, kada s nje možete uživati u savršenom zalasku sunca. Posjetite Pulu!

rovinj lungomareLungomare Rovinj: park šuma Zlatni rt
Među najljepšim pejzažima zapadne Istre svakako valja istaknuti park Zlatni rt koji s južne strane štiti Rovinj i njegovu luku te se proteže među slikovitim uvalama Lone i Škaraba te rtovima Montauro i Punta Corrente.

Park-šuma Zlatni rt u blizini centra Rovinja pogodna je za sve ljubitelje aktivnog odmora, idealna je za jogging, bicikliranje i šetnje tijekom cijele godine.

Pravi je doživljaj uživanje u smiraju dana u šetnji stoljetnom park šumom. Posjetite Rovinj!

Zaprosite li svoju voljenu osobu na jednoj od istarskih obala, poželjet ćete da i vaš najljepši dan proslavite u Istri.


Vodič za bezbrižno putovanje s ljubimcem po južnoj Istri

Prikaži