Zdravstveni turizam

Bolnica za ortopediju i rehabilitaciju Martin Horvat


Tradicija Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju Prim. dr. Martin Horvat datira još iz doba Austro-Ugarske. Zbog blagotvorne mediteranske klime i pozicije na rovinjskom poluotoku Svetog Pelagija, od svog osnutka bila je atraktivno morsko lječilište za koštane bolesti tadašnje europske aristokracije.

Bolnički kompleks izgrađen je pod pokroviteljstvom Marije Terezije, a otvoren je u njezinoj nazočnosti 22. svibnja 1888. godine. Otvaranje su poticali i bečki liječnici, naročito prof. Luigi Monti, prvi bolnički ravnatelj.

Stoljetna reputacija lječilišta i idealnog mjesta za odmor i ortopedsku rehabilitaciju, osigurali su vjernost austrijskih pacijenata koji su sa zadovoljstvom koristili bolničke usluge, prvenstveno temeljem dugoročnog ugovora s austrijskim osiguravateljem AUVA. Do sredine 90-tih godina prošlog stoljeća bila je aktivna djelatnost kirurgije. Danas se u bolnici obavlja bolničko liječenje fizikalnom medicinom i rehabilitacijom uz korištenje punog pansiona ili polupansiona, koje obuhvaća razne vrste fizikalne terapije i rehabilitacije, odnosno kinezi-terapiju, hidroterapiju i elektroterapiju uz korištenje i prirodnog faktora (heliotalasoterapija).

U sklopu bolnice u lipnju 2017. godine otvorena je prva medicinsko-terapeutska plaža adekvatna za osobe sa zdravstvenim teškoćama.

Bolnica za ortopediju i rehabilitaciju
„Prim. dr. Martin Horvat“

Luigi Monti 2, 52210 Rovinj-Rovigno
Kontakt: +385 52 811 011
bolnica-rovinj@pu.t-com.hr
www.bolnica-rovinj.hr

FizioCentar Deković

Poreč-Parenzo

Poliklinika Dr. Jerković

Poreč-Parenzo

Poliklinika Rakovac

Poreč-Parenzo

Lovrić Medical

Poreč-Parenzo

Mythos Medical Spa - Boutique Hotel Valsabbion

Medulin
Prikaži