Zelena Istra

Mjesta za potpuni doživljaj jeseni u Istri

Istra je čarobna u svako godišnje doba, a kad lišće požuti i zacrveni se te se boje jeseni počnu primjećivati na svakom koraku, boravak u Istri postaje još posebniji.

Ono što vas u Istri očekuje u jesenskim mjesecima sastoji se od pregršt mogućnosti za bavljenje aktivnostima u prirodi, uživanje u eno-gastronomskim plodovima jeseni ili opuštanje u nekom od brojnih wellnessa.
Izdvojili smo 5 mjesta koja će vas svojim posebnostima inspirirati za dolazak u Istru u jesenskim mjesecima.

Autumn Istria
Otkrijte čari umjetnosti i bijeg od svakodnevnice u jesen
Grožnjan je nadaleko poznat kao „grad umjetnika“, prepun umjetničkih galerija i prekrasnih vidikovaca s kojih pogled seže na dolinu Mirne i na more između Novigrada i Umaga.

Ono što ovaj srednjovjekovni gradić na brežuljku čini još posebnijim to su tišinom okupane ulice koje cijelom mjestu daju neki poseban šarm. Osim što u Grožnjanu i njegovoj okolici možete pronaći idealni bijeg od svakodnevnice, možete uživati u jelima od tartufa tipičnim za ovo područje Istre, a možete unajmiti bicikle i učiniti vaš doživljaj Istre potpuno autentičnim.

Svetvincenat
Odgonetnite tajnu kaštela
Viteška hrabrost i snalažljivost na cijeni su u avanturi zvanoj Escape Castle Svetvinčenat.
Zidovi kaštela Morosini-Grimani čuvaju tajnu nepoznatog viteza koju nitko do sada nije uspio riješiti, sastavite ekipu i pokušajte dešifrirati tajnu poruku kamenog natpisa.
Upoznajte Svetvinčenat i njegov kaštel na zabavan način, sigurni smo da Vas čeka nezaboravna avantura!

Istražite Pazin i okolna mjesta
Želite li istražiti pravu autentičnu središnju Istru koja nudi pregršt mogućnosti za bavljenje outdoor aktivnostima, nemojte zaobići Pazin koji svojim idealnim geografskim položajem privlači putnike iz različitih smjerova.
Ako vaš boravak u središnjoj Istri želite obogatiti ukusnom gastronomskom ponudom naš je savjet da posjetite tradicionalne istarske konobe.

Chiavalon Ulje
Izvrsna degustacija maslinovog ulja i drevne mumije
U prošlosti je Vodnjan bio važno urbano središte i zanimljiva destinacija za ljubitelje arhitekture i povijesti. Stari grad čuva mnogobrojne građevine iz različitih razdoblja: gotike, renesanse i baroka, a u crkvama ćete pronaći mumije svetaca.

Vodnjan je i savršeno mjesto za degustaciju maslinovih ulja i za posjet kažunima, građevinama koje su nekad seljaci gradili kao utočište od vremenskih nepogoda.

rovinj bike
Rovinj za romantičare

U bilo koje doba godine, Rovinj predstavlja odličan izbor za one koji istražuju povijest, kulturu, tradiciju te žele uživati u čarima ribarskog mjesta čija arhitektura neodoljivo podsjeća na Veneciju. Tako je i u jesenskim mjesecima Rovinj privlačna romantična destinacija, idealna za parove i sve one u potrazi za romantikom.

Nadamo se da ste odlučili svoje vikende provesti u Istri gdje vas očekuje pregršt zanimljivih aktivnosti, uživanje u eno-gastronomskoj ponudi te opuštanje u prirodi.

Prikaži