Gourmet

Kušajte jela s tartufima u Istri

Ako ste ikad bili u Istri ili istraživali našu gurmansku ponudu, vjerojatno ste čuli da u istarskim šumama možete pronaći tartuf, kojem tepaju i gurmanski dragulj.

1551361481_8871Stoga vas vodimo na kulinarsko putovanje koje će sadržavati namirnice i jela koja se u Istri najbolje spajaju s tartufima. A jeste li znali da je tartuf zapravo vrsta gljiva, odnosno gomolj? Saznat ćete još štošta ako nastavite čitati.

1. Tjestenina s tartufima: vječni klasik
Tjestenina, posebno ako se radi o istarskoj domaćoj u obliku fuža, njoka ili pljukanaca, uparena s tartufom najčešće je jelo koje možete probati u restoranima diljem destinacije, a uz ovaj klasik najbolje ide bijelo vino, preporučuje se malvazija. Vjerujte nam, ovo će jelo ispuniti sve vaše gurmanske snove!

2. Sir s tartufima
Sir s tartufima postaje sve prepoznatljivija namirnica, ali i jedan od gurmanskih suvenira kojeg ćete vrlo rado ponijeti sa sobom prilikom vašeg posjeta Istri. Slanoća sira i specifičan okus tartufa osigurat će rapsodiju okusa koju ćete dugo pamtiti. Bez obzira poslužuje li se kao predjelo ili kao dodatak jelima, sir s tarufima je nezaobilazna delicija koju vam preporučamo da obavezno kušate dok boravite u Istri.

1551361354_60143. Ulje s tartufima
Sinergiju između ulja i tartufa vjerojatno niste očekivali, no mi vas uvjeravamo da navedene namirnice, koje su sastavni dijelovi vrhunskih gastro priča iz Istre, čine doživljaj našeg poluotoka još jačim i izraženijim.
S uljem s tartufima dobijete sve ono najbolje od Istre - u jednoj bočici.

4. Med s tartufima
Jeste li znali da postoje bijeli i crni tartuf, a da je cjenjeniji i rjeđi upravo bijeli tartuf? Otkrit ćemo vam također, da se tartuf u Istri sljubljuje s medom, zbog čega je ovaj par neodoljivo sladak i prožet bogatim aromama.
Kombinirajte ovu posebnu deliciju s mesom, ili pak s desertima. Bolje od ovog ne može.

1551361375_1955
5. Sladoled od tartufa kao šećer na kraju

Već kad ste pomislili da je tartuf rezerviran samo za predjela i glavna jela, odlučili smo vas iznenaditi vašim novim omiljenim okusom sladoleda - naravno, s tartufom.
Iako zvuči nespojivo, sladoled s infuzijom tartufasmjestio se navrh ljestvice sladolednih delicija kojima je nemoguće odoljeti.

» Sve o tartufima

Prikaži