Gourmet

Slatki kuhani krafi

Krafi su tradicionalno jelo s područja Labinštine, a pripravljaju se od vrlo jednostavnih namirnica - brašna, masti, jaja i sira.

No, skromna je istarska kuhinja stvorila brojne maštovite kreacije, među kojima i ovo slatko tijesto sa sirom u obliku raviola.

krafi Priprema:
Umijesite tijesto i pustite da odstoji 15 do 20 minuta na dasci prekriveno krpom. Za to vrijeme pripremite nadjev od sira: istucite jaja sa šećerom, dodajte sir, rastopljeni maslac, suho grožđe namočeno u rum, naribani limun, dobro promiješajte i po potrebi dodajte mrvica ako je nadjev premekan.

Razvaljajte tijesto na debljinu 2-3 mm, žlicom oblikujte kuglice nadjeva koje rasporedite po tijestu tako da ostavite malo razmaka među njima, prekrijte tijestom pa pomoću čaše ili rezača izrežite polumjesece i zatim im pritisnite rubove vilicom da se ne otvore pri kuhanju.

Krafe kuhajte u slanoj kipućoj vodi 7 do 10 minuta, ocijedite na tanjur i posipajte ribanim kravljim sirom.

Recept za 30 komada:
Tijesto: 300 g brašna, 2 jaja, 8 g soli, 0,2 dl ulja, maslac
Nadjev: 350 g naribanog kravljeg sira, 80 g skute, 3 jaja, 0,5 dl ruma, 150 g šećera, 80 g suhog grožđa, krušne mrvice, 1 vanilin šećer, 1/2 naribane korice limuna

Dobar tek!

Prikaži