ISTRA INFO COVID-19 X  

Maslinari

Teraboto

Detalji:

Kvaliteta: Dobar


Teraboto maslinici su smješteni u prstenu oko Vodjana, na 5 različitih lokaliteta, udaljeni od naselja zračnom linijom do cca 1,5 km. Maslinici Corona Vespa i San Giacomo nalaze se na Istoku Vodnjana, prema Galižani. Oba su s pogledom na pulski akvatorij, brijunski arhipelag i Vodnjan.

Maslinik San Antonio nalazi se na blago nagnutoj južnoj padini koja također gleda na pulski akvatorij i brijunski arhipelag. Maslinik Munida se nalazi na jugu Vodnjana, nedaleko prometnice prema Fažani i Peroju. Maslinici Bus de Piso se nalaze na sjevero-zapadu Vodnjana, nedaleko Parka kažuna, također s pogledom na more i brijunski arhipelag. Svi su maslinici na lokalitetima na kojima su od pamtivijeka bile zasađene masline.
Masline se uzgajaju na tradicionalan način, branje je ručno, a prerada se vrši hladnim postupkom iste večeri u Vodnjanskim uljarama.

Pod markom Teraboto proizvodimo 3 sorte maslinovih ulja: busa, carbonaza i selekcija 9 različitih sorti: busa, carbonaza, bianchera, žižolera, leccino, pendolino, ascolana i frantoio.
Uz uobičajene degustacije u podrumu nudimo i vođene ture koje osim kušanja vina i ulja uključuju posjet vinogradu, masliniku, kažunima i iskustvo buteljiranja vina.

Lokacija:

  • Istarska 99, Vodnjan-Dignano

Prikaži