Nagrade istarskim maslinovim uljima

NYIOOC World

Maslinova ulja zlatna na natjecanju u New Yorku

Zlatnu medalju u New Yorku osvojilo je čak 30 maslinovih ulja iz Istre uz još sedam ulja ovjenčanih srebrnom medaljom, dok je na nacionalnoj razini nagrađeno ukupno 87 uzoraka. Izuzetan je to rezultat koji još jednom potvrđuje veličinu istarskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja na svjetskoj pozornici.

Zlatne medalje ovoga puta dodijelio je NYIOOC - New York International Olive Oil Competition, jedno od najvećih i najprestižnijih svjetskih natjecanja kvalitetnih ekstra djevičanskih maslinovih ulja. Godišnji popis dobitnika medalja NYIOOC-a predstavlja autoritativni vodič za najbolja svjetska maslinova ulja i posvećenim proizvođačima koji ih vješto proizvode.

Na uglednom natjecanju sudjelovalo je i analizirano 1.159 uzoraka maslinovog ulja iz 28 zemalja svijeta, tako da NYIOOC postaje jedna od najvećih i najobuhvatnijih svjetskih recenzija maslinovih ulja iz svih krajeva svijeta. Među 1.159 uzoraka njih 790 donijelo je željene zlatne i srebrne nagrade NYIOOC-a za izvanrednu kvalitetu, s ukupnom stopom uspjeha od 68 posto.

Navedenih 790 uzoraka sada čine elitni popis najboljih svjetskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja na službenom NYIOOC rangu, vodiču koji koriste milijuni ljudi kako bi saznali više o dobitnicima nagrada i ljudima koji stoje iza njih, a među njima Istra ima nevjerojatnih 37 ulja.

Natjecanje NYIOOC organizira i provodi Olive Oil Times, jedan od najpouzdanijih neovisnih izvora vijesti koje se odnose na maslinovo ulje.


Popis nagrađenih istarskih maslinovih ulja

Zlatne medalje NYIOOC 2021
Al Torcio Bianchera
Al Torcio Itrana
Al Torcio Moraiolo
Al Torcio Pendolino
Al Torcio Rosulja
Avistria Stari Buža
Beaković
Belić Oleum Viride Buža
Bilini
Bosco Monte
Burić De Kleva BM
Chiavalon Ex Albis
Červar Bianchera
Istriana Leccino
Istriana Premium Blend
Kristofola
Latini
Monte Rosso Grand Selection
Negri
Nono Remiđo Rosignola
Oila! by Infobip
Prima Olive
Punta Cissana
Rheos Premium Blend
Terra Rossa Bellani
Turinela
Valencano
Valencano BP
Vergal
Villa Sianna Rosignola

Srebrne medalje NYIOOC 2021
Al Torcio Blend
Al Torcio Frantoio
Al Torcio Leccino
Avistria Istrian Blend
Avistria Pendolino
Baioco
Nono Remiđo Buža

 

»» Pročitajte sve o velikom uspjehu hrvatskih maslinovih ulja: www.oliveoiltimes.com/world/worlds-best-olive-oils-for-2021-revealed-at-premier-competition/93376

»» bestoliveoils.org

Prikaži