Vinari

Kabola

Buje-Buie

U obitelji Markežić tradicija bavljenja vinarstvom i vinogradarstvom stara je preko stotinu i trideset godina, iz vremena kada kreće priča o najznačajnijoj sorti grožđa ovoga kraja - momjanskom muškatu. Marino Markežić dugi niz godina bavio se ugostiteljstvom u Kremenju, malom mjestu smještenom između Buja i Momjana, gdje se hodočastilo na jela s tartufima. Godine 2004. Marino pokreće vinariju Kabola, fokusirajući se prvenstveno na vinarstvo i vinogradarstvo. Otvara jedan od najmodernijih vinskih podruma u cijeloj regiji koji neodoljivo podsjeća na toskanske tenute. Danas je vinarija Kabola jedan od najznačajnijih istarskih vinskih brendova, prisutna na tržištu s dvanaest etiketa vina podijeljenih u nekoliko kategorija. Počinje s klasičnim pjenušcem proizvedenim od malvazije istarske preko svježe linije u kojoj dominira svježa Malvazija istarska i Rose. Muškat momjanski zastupljen je u tri verzije - suhoj, polusuhoj i slatkoj. Ponos vinarije su odležana vina među kojima treba istaknuti istarsku malvaziju i teran odležane u gruzijskim amforama koje su ukopane u zemlju ponad vinarije.

ecolabel

Vina:

  • Malvazija istarska, 0,75 l
  • Malvazija istarska, Reserve, 0,75 l
  • Sivi pinot, 0,75 l
  • Muškat momjanski, 0,5 l
  • Cabarnet sauvignon, 0,75 l
  • Merlot, 0,75 l
  • Teran, 0,75 l

Ostali proizvodi:

Maslinovo ulje, Grappa

Prisutan u inozemnim vodičima:

Prikaži