Pet friendly

Vodič za bezbrižno putovanje s ljubimcem po južnoj Istri

Ako ste u potrazi za pet friendly destinacijom za vaše sljedeće putovanje, Južna Istra je odličan izbor za nove avanture s vašim četveronožnim prijateljem. Ovdje, na vrhu Istarskog poluotoka koji očarava prirodnim ljepotama i bogatom kulturnom baštinom, ne morate brinuti hoće li vaš ljubimac tugovati daleko od svog doma.

U Južnoj Istri pronaći ćete smještaj i ugostiteljske objekte s pet friendly oznakom u kojima su kućni ljubimci i više nego dobrodošli! Predlažemo da rezervirate vrijeme i za predah na plaži za pse te mnogobrojne aktivnosti za zabavu i rekreaciju u kojoj možete uživati i vi kao i vaš ljubimac.

Pronađite svoju pet friendly destinaciju i avantura može početi!

Pula Pet Friendly
Pula
Obiđite impresivni rimski amfiteatar, uživajte u jedinstvenom pogledu na grad s pulskog Kaštela i počastite svog ljubimca šetnjom kroz Šijansku šumu uz igru na prostranim livadama ove zaštićene park-šume. Ne propustite ni pulske pet friendly plaže kojih ima čak devet.
Odlučite li se pak za cjelodnevni izlet, uputite se na otočje Brijuni, u posjet prekrasnom nacionalnom parku kamo, uz poštivanje propisanih mjera, možete povesti i svog četveronožnog prijatelja.

Medulin Pet Friendly
Medulin
Nađete li se u Medulinu, osim na rivu, svog ljubimca povedite i u šetnju Arheološkim parkom Vižula, poluotočićem kojeg krase ljepota mediteranske prirode, ali i bogata povijest koja seže sve do Rimskog Carstva. Nastavak rimske priče doznat ćete u Vinkuranu, točnije u najstarijem istarskom kamenolomu Cave Romanae čijim je kamenom zidana i velebna pulska Arena. Zaželite li se morskog plavetnila i svježeg zraka uputite se u Premanturu i na Rt Kamenjak, u prostranstva najjužnijeg dijela Istre.

Fažana Pet Friendly
Fažana
U svako doba godine sa svojim se najboljim četveronožnim prijateljem možete družiti na nekoj od slikovitih pješačkih staza.
Ne sasvim obična Staza dobrih vibracija duž koje ćete pronaći umjetničke klupe i ljuljačke, otkrit će vam i zvukove prirode, glazbu klavira i klapske pjesme koji će vas dodatno zabaviti.
Ukoliko Fažanu posjećujete u toplijim danima onda svakako svojem ljubimcu priuštite dan na plaži - Bi dog beach i plaža Pineta vas očekuju!

Vodnjan Pet Friendly
Vodnjan
Istražite biciklističke i pješačke staze u netaknutoj prirodi Vodnjanštine i usput posjetite Park kažuna gdje ćete vidjeti kako izgleda suhozidna gradnja ovih neobičnih kamenih kućica uvrštena i na UNESCO-ovu listu nematerijalne kulturne baštine. Ovaj mali muzej na otvorenom svojevrsni je ponos Vodnjana, a razigrana šetnja razveselit će i vašeg ljubimca.

Ližnjan Pet Friendly
Ližnjan
Posjet Ližnjanu savršen je izbor za sve ljubitelje prirode i njihove najdraže ljubimce. Ovdje možete zajedno otkrivati tajne Arheološkog parka Nezakcij, opustiti se uz piknik na prekrasnom poluotoku Marlera ili istraživati Poučnu stazu sv. Stipana na brdu Monte Madonna. Stignete li do vidikovca dočekat će vas impresivan pogled na pučinu i otoke Cres i Lošinj, a jedinstvene boje zalaska sunca donijet će fotografije i uspomene vrijedne hvaljenja.

Marčana Pet Friendly
Marčana

Lutajući Stazom Stjepana Hausera otkrivat ćete fantastične morske vidike, uživajući u šumu mora na putu do uvale Kalavojna kojoj su još stari Grci nadjenuli ime po dobrom vinu.
U šetnju možete krenuti i put mutvoranske utvrde koju je, kazuje legenda, 450. godine opsjedao i zapalio barbarski vođa i osvajač Atila! Kako god odlučili provesti dan u Marčani, ovo pitoreskno mjesto vama i vašem ljubimcu pružit će nezaboravno iskustvo.

Prilikom planiranja putovanja obavezno provjerite uvjete za ulazak vaših ljubimaca u Hrvatsku. To obično podrazumijeva važeće dokumente za identifikaciju poput putovnice i mikročipa, a neizostavan je i dokaz o redovnom cijepljenju. Ukoliko vaš ljubimac ima posebne zdravstvene ili prehrambene potrebe, posavjetujte se s vašim veterinarom prije dolaska.

Za sve potrebe u samoj destinaciji, na raspolaganju su vam veterinarske ambulante, brojne specijalizirane trgovine za kućne ljubimce te saloni za njegu i uljepšavanje. Saznajte kako sebi i svom ljubimcu priuštiti ugodan i siguran odmor...

 


Top 5 najromantičnijih biciklističkih staza Istre

Zajaši val: Istraži Istru kajakom

Aquapark Aquacolors Poreč

Poreč

Šetajte i planinarite do najboljeg mjesta za selfie

Šetnja uz more kao romantična meditacija

Prikaži