Krafifest

Krafi su tradicionalno jelo s područja Labinštine, a pripravljaju se od vrlo jednostavnih namirnica - brašna, masti, jaja i sira. No, skromna je istarska kuhinja stvorila brojne maštovite kreacije, među kojima i ovo slatko tijesto sa sirom u obliku raviola.

Uz pripravu kuhanih ili prženih slastica i njihovo kušanje možete uživati u tradicionalnoj istarskoj glazbi i folklornim nastupima, ali i u ponudi ostalih domaćih proizvoda ovog kraja. 

Program 2023:
U čast domaće delicije Kršan i ove godine, 18. put na dan 1. svibnja od 12 sati priređuje manifestaciju koja slavi autohtono jelo ovog kraja.

Vrijedne domaćice priredit će ovo tradicionalno istarsko jelo u nekoliko verzija – slatke, slane, kuhane, pečene i flambirane krafi, a na vama je da dođete i kušate.

Sudjelovati možete i na radionici izrade ove delicije u vremenu od 14 do 16 sati, a biti će tu i natjecanja u njihovom pripremanju. Osim krafi, bit će ponuđeno još mnogo ukusne domaće hrane i pića.

Zabavni dio počinje odmah po otvaranju manifestacije i to nastupom KUD-a Zlatela, KUD-a Ljiljani te harmonikaša Deana Jedretića koji će sigurno već tada dobro “zagrijati” posjetitelje. Bit će tu i uvijek mladi Anelidi, ansambl udaraljki Bum Bam iz Labina te pićanske mažoretkinje koje djeluju kao članice Alliance Majorette Adriatica. Za djecu od 4 do 12 godina starosti od 14 do 17 sati bit će organizirana besplatna radionica “Tvornica slatke zabave” te će biti ponuđeno oslikavanje lica, kutak za bojanje i baking escape room za stariju djecu koja će morati riješiti razne zagonetke i zadatake pod vodstvom Žutog kišobrana

Prikaži