Sv. Ivan Krstitelj

Mještani Dajle i njihovi gosti i ove će godine nizom sadržaja u okviru Fešte svetog Ivana Krstitelja proslaviti i obilježiti dan svog mjesnog sveca zaštitnika. Bit će tu niz kulturnih, sportsko-rekreativnih, glazbenih i drugih animacijskih sadržaja, a sve popraćeno prigodnom gastronomskom ponudom za koju će se pobrinuti domaćini iz Dajle.

Dočekat će vas kao svoje drage goste svježom srdelom s gradela ili pak ukusnim komadom mesa s roštilja, a sve zaliveno ukusnom vinskom kapljicom po kojoj su vinari iz Dajle nadaleko poznati.

Tijekom dana će se održati sportske igre za djecu i odrasle, turniri u boćanju, u odbojci na pijesku te u kartanju briškule i trešete, a večernji sati nude bogati glazbeni program na otvorenome, koncert ozbiljne glazbe te susret pjevačkih zborova u župnoj Crkvi sv. Ivana Krstitelja, gdje će se održati i sveta misa, a dvodnevna manifestacija započinje tradicionalnim krijesom, koji ovoj dvodnevnoj manifestaciji daje poseban ugođaj zajedništva i dobrog raspoloženja.

Fešta svetog Ivana u Dajli prava je prigoda da se uvjerite u tradicionalnu srdačnost i gostoljubivost tamošnjih ljudi, koji se iz godine u godinu trude da se svi oni koji na feštu bar jednom dođu, na nju vrlo rado ponovo i vrate.

 

Prikaži