Transadriatica

Tradicionalna venecijanska regata Transadriatica ponovo će uploviti u novigradsku luku i spojiti dvije obale Jadrana.

Početak ljepšeg i toplijeg dijela godine, sudjelovanje brojnih posada od kojih su neke nastupile s izraženijim sportskim ambicijama, a neke ponajprije radi druženja, simpatična natjecanja u malom nogometu ili boćanju između članova posada i novigradskih domaćina, sve to prožeto srdačnom gostoljubivošću i iskrenom dobrodošlicom, kako ovdašnjeg stanovništva tako i lokalnih vlasti, pokazali su se kombinacijom za uspjeh ove legendarne i fascinantne regate, koja spaja dvije obale Jadrana.

Regata će i ove godine startati iz venecijanske lagune, 8. lipnja, a dolazak u Novigrad planira se u jutarnjim satima u petak, 9. lipnja. Sudionici regate u Novigradu će boraviti do subote navečer, pa su domaćini priredili niz sadržaja kojima će ih animirati i zabaviti. Dodjela nagrada najboljima nakon prve etape održat će se 10. lipnja u Novigradu, dok će se završna dodjela nagrada i priznanja upriličiti naknadno u Veneciji.

Za sudjelovanje na ovogodišnjem izdanju „Transadriatice“ mogu se prijaviti i zainteresirani hrvatski jedriličari. Njima će pritom biti osiguran besplatan vez u marini koja se nalazi gotovo u samom centru Venecije. Besplatni vez će im na raspolaganju biti tjedan dana prije početka regate, ili pak tjedan dana nakon regate. Važno je napomenuti kako će jedriličari s hrvatske strane Jadrana moći sudjelovati samo na jednoj od dvije etape, od Venecije do Novigrada ili od Novigrada do Venecije.

»» Opširnije

O eventu:

38. međunarodna jedriličarska regata Venecija-Novigrad-Venecija

Lokacija:

  • Novigrad-Cittanova

Datumi:

  • 09.06. - 10.06.23

Kontakt:

  • TZ Novigrad

Stranica:

Prikaži