Dani školjaka
Užitak u slasnom morskom zalogaju gurmani imaju prigodu iskusiti na Danima školjaka na području Sjeverozapadne Istre.
Restorani će ponuditi maštoviti meni na bazi školjki, i prigodnim cijenama! Kulinarske delicije sljubljivat će se s vrhunskim lokalnim vinima i maslinovim uljima po kojima je ovaj kraj nadaleko poznat.
Istarske školjke - kapešante, pedoći, dondole, mušule, kanaštrele i oštrige posebnog su okusa zahvaljujući čistom podmorju. Na tanjur stižu iz izlova i uzgoja čija tradicija seže u antičko doba, a kapešante se najčešće vade iz mora uz zapadnu obalu Istre, kraj izvora slatke vode, ponajprije na ušću Mirne, poznatom po vrhunskim primjercima.
Što se nalazi na posebno pripremljenim menijima i u kojim će restoranima vrhunski šefovi kuhinje za vas kreirati nove gourmet doživljaje otkrijte ovdje!