Vinistra

O značaju vina i ostalih autohtonih istarskih poljoprivrednih proizvoda poput rakija, maslinova ulja, meda, sira i pršuta svjedoči značaj najveće izložbe svih tih proizvoda - Vinistra. Vinistru ne čini samo izložba domaćih proizvoda, vina prije svega, već i vođene degustacije, prezentacije, tematski susreti.

Uz domaće vinare, u natjecateljskom dijelu s uspjehom sudjeluju i vinari iz Slovenije i Italije pa i Mađarske. Ocjenjivački sud sastavljen je po uzoru na slične svjetske manifestacije pa ga uz stručni kadar čine i oni koji se vole naći u blizini vina, a tu kapljicu smatraju i čine bitnom u svome radu.

Izložba se bazira na ocjenjivanju kakvoće vina, a brojni off-sadržaji pak čine Vinistru zanimljivijom. Ova vrhunska manifestacija koja na nekoliko dana na jednome mjestu uspijeva okupiti rekordan broj izlagača vina, nezaobilazno je mjesto edukacije i svijesti o vinima i kulturi stola te je postala najveća izložba svoje vrste u Hrvatskoj. Broj izlagača iz cijele Hrvatske i inozemstva potvrđuje njezin status koji neprekidno raste.

O eventu:

26. Međunarodna izložba vina i vinarske opreme

Lokacija:

  • Dvorana Žatika / Poreč-Parenzo

Datumi:

  • 10.05. - 12.05.19

Kontakt:

Stranica:

Prikaži