Šesnajs otobra

Lokacija:

  • Nedešćina

Datumi:

  • 16.10.19

Kontakt:

Stranica:

O eventu:

Dan Općine Sveta Nedelja


Dan Općine Sveta Nedelja obilježava se 16. listopada ili, kako to kažu domaćini, "na šesnajs otobra“. Od pamtivijeka je taj dan za žitelje Nedešćine, ali i za čitav kraj, bio od iznimnog značaja - bio je to dan kada se u Nedešćini održavao nadeleko poznati stočni sajam. Unutar školskog kruga nalazio se poseban prostor namijenjen sajmu, u kojme su se nalazili i stupovi za privezivanje goveda.

U današnje vrijeme Dan Općine obilježava se Svetom misom u Župnoj crkvi Presvetog Trojstva u jutarnjim satima te Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u popodnevnim satima, dok cijelu manifestaciju prate raznovrsni sportski, zabavni i glazbeni sadržaji.

U osnovnoj školi „Vitomir Širola Pajo“ u Nedešćini posjetitelji mogu razgledati izložbu gljiva i samoniklog bilja Društva gljivara Labinšćine „Martinčica“ kao i radove učenika matične škole u Nedešćini te područne škole iz Svetog Martina.

Boćarski turnir u trojkama boćarskih klubova sa područja općine Sveta Nedelja održati će se u poslijepodnevnim satima.Očekuje Vas bogata gastronomska ponuda, ponuda vrsnih vina lokalnih vinara te raznorazni autohtoni i ostali proizvodi. Vrijedne žene iz Udruge „Mendula“ nudit će slastice u humanitarne svrhe te dodijeliti nagrade za najljepšu okućnicu. Prezentirati će se i unikatni radovi štićenika Doma za odrasle osobe „Sveta Nedelja“ iz Nedešćine kao i Udruge za zapošljavanje osoba s invaliditetom INPROMO Labin. Za najmlađe su također osigurani zabavni sadržaji.

Cijelu manifestaciju prati raznovrsni zabavni i glazbeni program, od kojih izdvajamo nastup mladih članova KUD-a „Ivan Fonović Zlatela“ iz Kršana koji će prezentirati dio istarske folklorne baštine te KUD-a „Đulistan“ iz Labina koji će predstaviti plesove nacionalne bošnjačke manjine.

Za veselu atmosferu do ranih jutarnjih sati pobrinut će se legendarni Dražen Zečić i Banana bend te glazbena grupa Top of The Pops.

PROGRAM:
Srijeda, 16. listopada 2019. godine
10:00 Župna crkva Presvetog Trojstva, Sveta misa
10:00 OŠ Vitomir Širola Pajo Nedešćina, Izložba gljiva i samoniklog bilja Društva gljivara Labinšćine „Martinčica“ i radova učenika matične škole u Nedešćini te područne škole iz Svetog Martina.
Centar Nedešćine: sajam raznih autohtonih i ostalih proizvoda
16:00 Boćalište Nedešćina, Boćarski turnir u trojkama
16:30 Vijećnica Općine Sv. Nedelja, Svečana sjednica Općinskog vijeća

ZABAVNO-GLAZBENI PROGRAM U ŠATORU NA ŠKOLSKOM IGRALIŠTU:
18:00 prezentacija vina lokalnih vinara
18:30 KUD „Ivan Fonović Zlatela“ Kršan, nastup mlađe grupe
18:45 Dodjela nagrada Udruge „Mendula“ Nedešćina za najljepšu okućnicu
19:00 KUD „Đulistan“ Labin – nastup
19:15 Nastup grupe Top of The Pops
21:30 Koncert Dražena Zečića i Banana benda
23:30 Nastup grupe Top of The PopsPrikaži