Visualia festival

Lokacija:

  • Pula-Pola

Datumi:

  • 17.09. - 19.09.20

Kontakt:

  • Udruga Sonitus

O eventu:

8. festival dizajna rasvjete


Visualia festival - festival svjetla i novih medija, bit će održan od 17.do 19. rujna, osmo je to izdanje ovog festivala svjetla koji plijeni pozornost brojne domaće i strane publike.

Visualia festival prvi je festival svjetla u Hrvatskoj, a upravo je osam godina njegova postojanja dokaz njegove vrijednosti, jer Visualija predstavlja čaroliju i ljepote novih tehnologija i audiovizualnih umjetnosti i na poseban je način brendirala Pulu.

Pulski Visualia festival održan je prvi puta 2013. godine - 3D Mappingom i svake je godine sve više rastao. Već su naredne godine festival obilježili Svjetleći divovi, dizalice brodogradilišta “Uljanik” koji su danas dio nove vizure grada. 2015. godine srušen je Guinnessov rekord u Areni u kategoriji fotografije najvećeg broja ljudi u formaciji svjetlosnog znaka “Light Postcard”. 2018. je Visualia festival ušao u kalendar svjetskih festivala svjetlosti.   Festival svjetlosti tijekom tri dana koliko traje okupi penaestak tisuća posjetitelja koji uživaju u nezboravnim doživljajima, emocijama i novim iskustvima.

» FB_Visualia FestivalPrikaži