Hoditi i zdravi biti - Pješački pohod

Pješačenje je jedan od najboljih načina povezivanja s prirodom, ali i način brige o svom zdravlju pa vas stoga pozivamo da se u subotu, 20. travnja, pridružite pješačkoj manifestaciji „Hoditi i zdravi biti“.

Novigrad se priključio javnozdravstvenom projektu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i Istarske županije "Hoditi i zdravi biti - La salute viene camminando" koji od 2014. promovira zdravlje. 20. travnja će se istovremeno hoditi u 10 gradova našeg poluotoka, koji je kao stvoren za takve pješačke pohode. Iz godine u godinu raste broj građana koji šire poruku o važnosti brige za vlastito zdravlje i broj gradova u kojima se vođeno pješačenje organizira. Pozvani su svi uzrasti građana.

Budite u 10:00 sati na ulazu novigradskog naselja Kastanija/Pineta, kod velikog parkirališta s pogledom na more, i provedite prekrasan aktivan dan u prirodi!

Zdravim koracima i u dobrom društvu proći ćete 10 kilometara staze kroz zelenu oazu Novigrada i obalom mora. Udisat ćete morski zrak koji prolazi kroz krošnje pinovih borova te lišće maslina i vinovih loza jer pješačka staza prolazi kroz vinograde i maslinike prema sjevernom dijelu novigradskog područja, do naselja Dajla i natrag do Kastanije, gdje je za sve sudionike organiziran obrok s pićem za osvježenje.

O eventu:

Rekreativna manifestacija

Lokacija:

  • Novigrad-Cittanova

Datumi:

  • 20.04.24

Vrijeme:

  • 10:00

Kontakt:

  • TZ Novigrad-Cittanova

Stranica:

Prikaži