Krnički điri & Bevanda run

Krnički điri održat će se u subotu 17. lipnja 2023. g. s početkom u 19.30 sati na županijskoj cesti Krnica / Krnički porat. Uvod u ovogodišnje Krničke đire bit će dječje utrke pod prigodnim imenom Krnički điri MIĆI, a osim dječje i glavne utrke, organizirat će se i BEVANDA RUN!

Najmlađi trkači će trčati 1oo metara, učenici od 1. do 4. razreda 200 metara, dok će najstariji školarci istrčati 500 metara. Glavna utrka je dužine 4,5 km i kao što joj i sami naziv kaže, preko 2 km se teče po đirima u brdo, a pokle niz brdo! Sve će natjecatelje u samom cilju čekati okrjepa, ali također i friška riba s gradela u organizaciji vrijednih ribara.
Novost je utrka BEVANDA RUN koja je osmišljena u suradnji sa našim prijateljima s vrha Čeva blizu Varaždina koji tradicionalno organiziraju Opaku utrku uz gemište. Utrka je prilagođena istarskom podneblju te se gemišt zamijenio bevandom. Pravila su jednostavna; na samom startu popije se čaša bevande i svakih 800 metara još po jedna. Na samom kraju uspona, tik pred prvim kućama u Krnici, štoperica se zaustavlja nakon što se ispije i četvrta čaša bevande nakon 2,4 km trčanja uzbrdo.

Start i cilj utrke nalazi se uz more u Krničkom portu, a prijaviti se možete putem prijavnice

 Facebook

 

 

Prikaži