Visit Vodnjan

Upoznajte Vodnjan uz besplatno stručno vodstvo licenciranih vodiča na engleskom, talijanskom, njemačkom i hrvatskom jeziku. Saznajte zašto Vodnjance nazivaju Bumbarima, što se to krije u najvećoj crkvi u Istri, kako su se gradili kažuni, gdje se krije najuža ulica u Istri, zašto je vodnjansko maslinovo ulje među najcjenjenijim maslinovim uljem u svijetu, gdje je zasjedala inkvizicija i još puno toga kroz zanimljivu i interaktivnu šetnju gradom.

Mjesto okupljanja: TZ Vodnjan, Narodni trg 10
Rezervacija: tz-vodnjan-dignano@pu.t-com.hr


Predviđeno trajanje obilaska je oko sat i pol, nakon čega će se posjetitelji uputiti i na druge sadržaje koje mogu samostalo prema vlastitim željama posjetiti, od degustacije vina, maslinovog ulja, sira ili pršuta, do odlaska u ugostiteljski objekt, posjet uljari i masliniku, posjet obližnjim lokalitetima (srednjevjekovni Guran, Sv. Foška, kažuni) i naseljima  (Galižana, Peroj, Barbariga i drugi).

Sudionici besplatnih vođenja moći će koristiti tijekom obilaska proširenu stvarnost te tako imati priliku virtualno vidjeti nekadašnji kaštel koji se nalazio na glavnome trgu, kažun, upoznati poznate Vodnjance koji su u Vodnjanu živjeli, boravili i stvarali te vidjeti odabrane predmete pronađene na lokalitetu Dragonera.

Prikaži