Povorka batana s feralom i večerom u spaciu

Ovdje se sljubljuju najplemenitiji plodovi zemlje i mora: vino lokalnih sorta malvazije i terana, domaće maslinovo ulje te ribe i morski plodovi, svježi ulov lokalnih ribara. Teško je opisati iskustvo večeri u spàciu, ali kada to već moramo pokušati, onda to izgleda poput dobro pripremljenog brodeta. Okusi i mirisi batanine kuhinje posebno su začinjeni osmijesima i gostoljubivošću naših članova koji čine sve da se ovdje osjećate ugodno i opušteno. Kada se tome doda izvođenje bitinàda, u interpretaciji vrsnih pjevača bitinadùra iz Kulturno-umjetničkog društva “Marco Garbin” Zajednice Talijana Rovinja-Rovigno ili drugih rovinjskih folklorno instrumentalnih sastava, posjet Spaciu Matika postaje jedinstven doživljaj, preciznije rečeno, postaje nezaboravna inicijacija u svijet rovinjske maritimne kulture. Od kraja lipnja do početka rujna svakog utorka i četvrtka od 20:00 do 23:00 posjetitelji mogu izabrati i izlet batanom. Polazak je s Malog mola u 19:30, sve do Spacia.

Vožnja batanama na vesla jedinstven je i nezaboravan doživljaj grada za sve njegove posjetitelje! Ovaj čarobni doživljaj obično započinje od Malog mola, oko poluotočke stare gradske jezgre, sve do Spacia Matika gdje se nastavlja gastro-glazbeni program ekomuzeja. Vaši domaćini su rovinjski vlasnici batana i članovi Udruge, barkajoli koji će vam uvijek s veseljem i uz poseban rovinjski šarm učiniti ovaj doživljaj Rovinja “iz batanine perspektive” nezaboravnim!

O eventu:

Spacio ili, na rovinjskom jeziku, spàcio, zapravo je lokalna inačica konobe ili vinskoga podruma i predstavlja još jednu posebnost Rovinja koja oblikuje identitet ovog grada i njegovih ljudi.

To je mjesto u kojemu su u svojim kućama Rovinjci čuvali, kušali i preprodavali vino, ali i mjesto druženja, blagovanja, igranja briškule i trešete, pjevanja i zabave. Jedan takav izvorno sačuvani spàcio, u Švalbinoj ulici br. 35, postao je sastavnim dijelom Ekomuzeja i u njemu se organiziraju glazbeni, gastronomski i drugi veseli programi u organizaciji članova Udruge.

Lokacija:

  • Rovinjska obala do Spacio Matika / Rovinj-Rovigno

Datumi:

  • 22.07.21

Vrijeme:

  • 19:30-20:00

Kontakt:

Stranica:

Prikaži