Prosinac u Kinu Valli

 

Posljednji mjesec u godini donosi brojne filmske hitove s odličnim filmskim ekipama. Na veliko platno stiže niz dugo očekivanih hitova. Dinastija Gucci film je inspiriran istinitom pričom o obitelji iza modnog carstva.

Matrix Uskrsnuća, četvrti nastavak distopijskog filma nova je, složenija priča simulirane stvarnosti u matrici. Peter Parker je razotkriven u filmu Spider-Man: Put bez povratka, a doktor Strange će mu pokušati pomoći da vrati neotkriveni identitet. Vraća se i planetarno popularna franšiza s filmom Resident Evil početak: Raccoon City, u kojemu skupina ljudi u opustošenom gradu mora pobijediti zlo koje se krije ispod površine.

U kino stiže i Spencer, film koji donosi priču o okolnostima koje su navele Princezu Diana da okonča brak s princem Charlesom, a Steven Spielberg se vraća s adaptacijom kultnog mjuzikla Priča sa Zapadne strane. Zbog iznimnog interesa, prikazat će se i dvije dodatne projekcije filma znanstveno fantastične avanture Dina.

Iz kategorije nezavisnih filmova, Mads Mikkelsen igra glavnu ulogu u filmu Jahači pravde, spoju brutalnog nasilja, iskrene tragedije i čudnovatog humora. Toplo obiteljsku priču donosi Talijanska priča, a u nešto humornijem tonu prikazat će se Ništa od Božića ove godine s djevojkom čiji otac počinje izlaziti s njezinom vršnjakinjom. U režiji Danisa Tanovića, Deset u pola, igrat će od 16. do 22. prosinca, komediji o bezazlenom savjetu koji pođe po zlu.

Prosinac je tradicionalno bogat i naslovima za djecu. Encanto: Naš čarobni svijet topla je obiteljska priča o djevojčici koja će spasiti svoju obitelj, u Pjevajte s nama 2 Koala Buster Moon će učiniti sve da upriliči najblistaviji scenski nastup a Jahač zmaja mladi zmaj kreće u potragu za posljednjim utočištem svoje vrste. Prikazat će se u dodatna projekcija Velikog psa Clifforda i to 18. prosinca u 17:00.

Izravno iz Metropolitan opere prikazat će se 4.12. u 18:55 opera Euridika (Matthew Aucoin) a ljubitelje baleta očekuje Orašar (P.I. Čajkovski) snimka iz Boljšoja, 12. prosinca u 17:00.

Prikaži