Chorus Inside Croatia

Chorus Inside festival je međunarodni festival zborova koji se godišnje realizira u pet zemalja: Hrvatskoj, Španjolskoj, Italiji, Rusiji i Mađarskoj. Idejom povezuje strast za glazbom i pjevanjem s univerzalnim vrijednostima prijateljstva i solidarnosti.

Festival Chorus Inside Croatia će se po sedmi puta održati u Rovinju, ove godine od 25. do 30. kolovoza. Na ovogodišnjem festivalu sudjeluju sljedeći zborovi:
- MEDICAL UNIVERSITY OF LODZ (Poljska, Lodz), dirigentica M° Anna Domanska
- REMEDIUM (Poljska, Szczecin), dirigent M° Ryszard Handke
- PUERI et PUELLAE CANTORES PLOCENSES (Poljska, Plock), dirigentica M° Anna Bramska
- CODALIES (Francuska, Romans sur isere), dirigentica M° Martine Estran
- CANTUS POPULI (Hrvatska, Pula), dirigentica M° Tatjana Merkl
- ROŽENICE (Hrvatska, Pazin), dirigentica M° Ines Kovačić Drndić
- CARILLON (Hrvatska, Pula), dirigentica M° Tatiana Giorgi
- GRAND ZARO (Hrvatska, Pula), dirigentica M° Linda Milani

U šest dana festivalskog programa sudjelovati će više od 300 pjevača koji će se predstaviti u revijalnom i natjecateljskom programu.
Svečani koncert sudionika biti će u Crkvi sv. Eufemije 27. kolovoza s početkom u 20:00 sati a natjecanje zborova će se održati u hotelu Lone u nedjelju 28. kolovoza s početkom u 10:30 sati.
Na svečanom koncertu zborovi će se predstaviti s izborom iz svog sakralnog dijela programa a slijedećeg dana će se natjecati u šest različitih kategorija – polifonija, klasična zborska glazba, tradicionalna folklorna glazba, folklorna glazba uz koreografiju, operna glazba te gospel, jazz i pop zabavna glazba. Stručni žiri predvodit će ugledni glazbeni pedagog i dirigent iz Italije, maestro Pasquale Veleno a uz njega će zborove ocjenjivati i gospodin Dariusz, glazbeni pedagog i dirigent iz Poljske, dok će Hrvatsku među njima predstavljati glazbeni pedagog i dirigent iz Pule, gospodin Denis Modrušan.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

O eventu:

Međunarodno natjecanje i festival zborova

Lokacija:

  • Crkva Sv. Eufemije i Adris dvorana / Rovinj-Rovigno

Datumi:

  • 27.08. - 28.08.22

Kontakt:

  • Ars Cultura - Udruga za promicanje kulture i izvedbenih umjetnosti
  • 098254286
Prikaži