ISTRA INFO COVID-19 X  

Koncerti u Eufrazijani

Stell, Kumpare i Vešligaj svoje su glazbeno obrazovanje započeli u rodnoj Istri, nastavili u Zagrebu i na talijanskim akademijama i konzervatorijima, a danas se u Poreču i Puli bave pedagoškim radom obrazujući nove naraštaje istarskih glazbenika. Stell, flautistica i učiteljica u Umjetničkoj školi Poreč, dobitnica je Oskara znanja u 2020. godini, kada je obilježila i 25 godina umjetničkog rada. U Eufrazijani Stell se pridružuju Kumpare i Vešligaj, suradnici na snimanju nosača zvuka s djelima hrvatskih skladatelja. Poletan trio u spoju flaute, klarineta i klavira izvodi skladbe M. Obiolsa, F. Bruna, T. Aubina, E. Cossetta i D. Milhauda.

U povijesnom zdanju Eufrazijeve bazilike, u produkciji glazbeno-scenske djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta Poreč, održava se festival klasične glazbe pod nazivom "Koncerti u Eufrazijani". Pažljivim odabirom koncerata i priznatih umjetnika, predstavljaju se glazbena dostignuća domaćih i inozemnih autora, naglašavajući pri tome integritet i važnost ovog UNESCO zaštićenog spomenika kulture, spajajući tako samo najbolje sa najboljim.

Komornom glazbom te osebujnim, vrhunskim interpretacijama koje su postale programskom okosnicom Koncerata u Eufrazijani te uz impresivna gostovanja, nastavlja se tradicija i kontinuitet kvalitete od 1962. godine, koji ovom festivalu klasične glazbe daju život, cjelovitost i vrijednost koja nadilazi vrijeme - upravo poput zidova i mozaika njenog jedinog doma - Eufrazijeve bazilike. Visoko pokroviteljstvo Ministarstva kulture Republike Hrvatske jasno i temeljno podcrtava mjerodavnost i etabliranost ove vrijedne manifestacije.

*Ulaznice se prodaju na dan koncerta od 20 sati na ulazu u Eufrazijevu baziliku i na rezervacijskom sustavu Pučkog otvorenog učilišta Poreč: rezervacije-poup.hr.O eventu:

-Koncert klasične glazbe 

Samanta Stell (flauta / flute)
David Kumpare (klarinet / clarinet)
Sandro Vešligaj (klavir / piano)

Lokacija:

  • Eufrazijeva bazilika / Poreč-Parenzo

Datumi:

  • 12.08.22

Vrijeme:

  • 21:00

Kontakt:

Stranica:

Prikaži