Nordijsko hodanje na Dubrovi

Nema čovjeka koji se tom rekreacijom ne može baviti, antitalenti kako se popularno nazivaju ljudi kojima ne ide ni jedan sport, jako se dobro ovdje snalaze.
Ta se rekreacija zove Nordijsko hodanje!
Nordijskim hodanjem aktivira se 90 posto mišića, a jedini drugi sport kojim se to može postići je plivanje. U odnosu na klasično hodanje, nordijski tip sa štapovima, sagorijeva čak do 40 posto više kalorija, a višak kilograma se topi.
Aktivirajući i ruke, uz noge, ravnomjerno raspoređujemo težinu među njima i različitim grupama mišića cijelog tijela, te aktiviramo i gornji dio tijela koji je klasičnim hodanjem zapostavljen. Time se, kroz korištenje štapova, tijelo tjera prema naprijed, održava se pravilno držanje i raspon pokreta ramena i ruku kakav bi trebao biti kod prirodnog hodanja. Također, aktivnim i dinamičkim korištenjem štapova, zamjetno se povećava intenzitet hodanja.
Ukratko: dođite, probajte i uvjerite se u funkcionalnost hodanja sa stapovima. Provedite lijepo jutro u našem parku prirode Dubrova okružen sa 76 kipova raznih umjetnika, gdje će vas Silvija Jakovčić, kineziolog. mag.prof. provesti kroz šetnju i klasičan trening koje inače održava na Dubrovi.

Program:

- staza duga cca 5km
- uvod, malo povijesti i metodika nordijskog hodanja
- vodič raspolaže s 18 pari štapova, ostali slobodno povedite svoje (makar i planinarske stapove)
- potrebno je dobro opće zdravlje radi sunca i same aktivnosti za ovu dionicu
- potrebno ponijeti kremu za sunčanje, naočale, kapu i vodu  

Prijave: tzg.labin@pu.t-com.hr ili +385 52 855 560

Prikaži