DOVAI - Dani otvorenih vrata agroturizama Istre

Burna istarska prošlost ostavila je upečatljiv trag na lokalnu gastronomiju, kulturu i običaje, a upravo Dani otvorenih vrata agroturizama Istre kroz istinske doživljaje predstavljaju tradicionalnu istarsku kuhinju.

Berbe su završene, žito je spremljeno, voće i povrće pronašlo je svoje mjesto ukiseljeno ili u marmeladi, a priprema kobasica i ombola u punom je jeku. Obiteljska poljoprivredna gospodarstva marljivo su radila tijekom cijele godine, a u studenom otvaraju svoja vrata posjetiteljima i nude istarske specijalitete po promotivnim cijenama.

Agroturizmi uključeni u manifestaciju nude jelovnike na bazi namirnica iz vlastite proizvodnje u kombinaciji s raznoraznim doživljajima poput posjeta životinjama na domaćinstvu, nastupa folklora, žive muzike pa sve do prezentacije vlastitih ali i proizvoda s lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Cjelokupni doživljaj možete zaokružiti posjetom biciklističkim i pješačkim stazama i uživati u krajoliku, potom kušati autohtone domaće delicije te se okušati u raznovrsnim dodatnim aktivnostima, a možda i obrnuti jedan balun.

Rezervirajte svoj termin na vrijeme kako bi doživjeli istarsku gastro priču pripremljenu s ljubavlju agroturizama.

Termini manifestacije: 
subotom i nedjeljom tijekom mjeseca studenog
05.-06.11. / 12.-13.11. / 19.-20.11.  / 26.-27.11.2022.

AGROTURIZAM CEROVAC, OPG Načinović 

AGROTURIZAM DUŠANI, OPG Dušani 

AGROTURIZAM GIOVANNA ALLEGRA - OPG Mekiš

AGROTURIZAM MONTIŽEL - OPG Pincin

AGROTURIZAM PINETA - OPG Radićanin

AGROTURIZAM SIA - OPG Cetina

AGROTURIZAM ŠTEFANIĆ - OPG Štefanić

AGROTURIZAM ONDINA - OPG Ondina

AGROTURIZAM POD ČRIPNJON - OPG Pod čripnjon

PRŠUTARNA STANCIJA BURŠIĆ - Pršutarna i stancija Buršić

 »»  Lokacije agroturizama na karti

 »»  Opširnije: www.dovai.eu


Cilj otvorenih vrata agroturizma Istre je promocija seoskih domaćinstva i njihovih imanja te istarske gastronomije kao zaštitnog znaka ruralnog prostora, sa svrhom da nadrastu regionalni značaj i postanu međunarodno zanimljiva odredišta. Oživljavanjem i širenjem ponude autohtonih jela i proizvoda polako se, na veliko zadovoljstvo uživatelja u dobrim okusima, vraćamo na selo, gostoljubivim domaćinima.

Prepustite se čarima agroturizama, čuvarima gastronomske tradicije, uživajući u raznim delicijama...

 

Prikaži