Chorus Inside Croatia

Chorus Inside festival je međunarodni festival zborova koji povezuje strast za glazbom i pjevanjem s univerzalnim vrijednostima prijateljstva i solidarnosti. Festival Chorus Inside Croatia u Rovinju nastoji potaknuti razlog dolaska specifičnih glazbenih grupa a cilj je povećanje kvalitete amaterskog pjevanja obzirom da je riječ o natjecateljskom modelu festivala u sklopu kojeg se održavaju i razne radionice za pjevače i dirigente.
Na ovogodišnjem festivalu Chorus Inside Croatia sudjelovati će čak 17 zborova iz Poljske, Italije, Rumunjske, Grčke i Hrvatske:
1. MESSOLONGHI CULTURAL CENTRE CHOIR, MESSOLONGHI, GREECE
2. PUERI ET PUELLAE CANTORES PLOCENSES, PŁOCK, POLAND
3. PRO ARTE, INOWROCŁAW, POLAND
4. SŁOWIKI, SZCZECIN, POLAND
5. COLLEGIUM BACCALARUM, OLSZTYN, POLAND
6. ACADEMIC CHOIR OF MILITARY UNIVERSITY OF TECHNOLOGY, WARSAW, POLAND
7. PUERI ET PUELLAE CANTORES PLOCENSES, PŁOCK, POLAND
8. PRO ARTE, INOWROCŁAW, POLAND
9. CHAMBER CHOIR OF THE ACADEMY OF ART, SZCZECIN, POLAND
10. CANZONA, MUROWANA GOŚLINA, POLAND
11. GIACOMO PUCCINI, CHIETI, ITALY
12. SAN LEOPOLDO, CONCORDIA SAGITTARIA, ITALY
13. ABRUZZO IN CANTO, S. SALVO, ITALY
14. UNISON, BRASOV, ROMANIA
15. VOKALNA SKUPINA „VETTA“ VRH, BUZET, CROATIA
16. VOKALNA SKUPINA „UMOLE“, PIĆAN, CROATIA
17. MJEŠOVITA VOKALNA SKUPINA „NEŠPULA“, PULA, CROATIA

U festivalskom programu sudjelovati će više od 400 pjevača koji će se predstaviti u revijalnom i natjecateljskom programu.
Svečani koncert sudionika biti će u Crkvi sv. Eufemije u subotu, 26. kolovoza s početkom u 20:00 sati a natjecanje zborova će se održati u hotelu Lone u nedjelju 27. kolovoza s početkom u 10:30 sati. Na svečanom koncertu u Crkvi sv. Eufemije 26. kolovoza u 20 sati zborovi će se predstaviti s izborom iz svog sakralnog dijela programa a slijedećeg dana će se natjecati u šest različitih kategorija – polifona klasična zborska glazba, tradicionalna folklorna glazba, operna glazba, gospel, jazz i zabavna glazba. Stručni žiri predvodit će ugledni glazbeni pedagog i dirigent iz Italije, maestro Pasquale Veleno a uz njega će zborove ocjenjivati i profesor Dariusz Dyczewski, glazbeni pedagog i dirigent iz Poljske, dok će Hrvatsku među njima predstavljati glazbeni pedagog i dirigent iz Pule, profesor Denis Modrušan. Maestro Pasquale Veleno će održati radionicu sve sudionike u hotelu Lone u pauzi između natjecanja i proglašenja nagrada kada će svi pjevači zajedno pripremati zadane skladbe festivala.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

O eventu:

Međunarodno natjecanje i festival zborova

Lokacija:

  • Rovinj-Rovigno

Datumi:

  • 26.08. - 29.08.23

Kontakt:

  • Ars Cultura - Udruga za promicanje kulture i izvedbenih umjetnosti
  • 098254286
Prikaži