Cittanova Blues Festival

Nakon nezaboravnog prvog Cittanova Blues, koji je Novigrad postavio na svjetsku mapu blues festivala, ove godine dolazi još veći i duži blues spektakl. Novigrad se krajem lipnja pretvara u blues grad, a uz svjetske izvođače iz Kanade/USA, UK, Malija, Sjeverne Makedonije i Hrvatske, donosi i bogat prateći program. Glazbenici koji će vikend večeri na Velikom trgu pretvoriti u doživljaj za pamćenje su prave svjetske zvijezde, a uživanje u svim nastupima je potpuno besplatno.

Prvi headliner je Philip Sayce, trenutno jedan od najboljih električnih gitarista na svijetu, sa zadivljujućim rock/blues stilom nastupiti će na festivalu 30. lipnja. Dan poslije, na opće oduševljenje publike s ovih prostora, nastupit će Vlatko Stefanovski sa svojim triom, poznat po jedinstvenom spoju tradicionalne makedonske glazbe s modernim jazzom i bluesom.

Osim nastupa vrhunskih svjetskih i domaćih blues izvođača na velikoj pozornici novigradskog glavnog trga, koncerti će se održavati i na drugim lokacijama tijekom dana. Tako ćete moći uživati u jutarnjoj kavi uz Blues Morning Coffee i ranovečernjim aperitivom uz Sunset Blues, a poslije službenog koncertnog djela svake večeri održavati će se jam session u 9 Pub-Devetka. Ove godine premijerno će se održati blues challenge za bendove i izvođače na početku karijere, projekcije blues dokumentaraca, prezentacija glazbenih instrumenata, radionice, prodajna izložba ručno rađenih glazbenih gadgeta, a takozvani Blues Train povest će vas po lokalnim vinarijama.

Cittanova Blues festival okreće novu stranicu glazbene povijesti grada. Ono što je prije 30-ak godina uspješno pokrenuo Boško Petrović, vraća se s novom ekipom na čelu i redefiniranim blues potpisom. Pobjednici Croatian Blues Challengea 2018. i 2019. godine, Novigrađani Denis Makin i Leo Anđelković (The Screaming Wheels) te Davor Hačić, koji su se imali prilike dokazati u meki bluesa, Memphisu, pred strogom blues publikom i pritom oduševiti, ostvarili su dugo sanjani san o blues festivalu u Novigradu o kojem će se pričati.

»» Program

Prikaži