Dan vina - Wine Day 2023

Posljednju nedjelju u svibnju ove godine provedite u Istri uz vedar vinski dan!

Na Dan vina svi vinoljupci, kao i oni koji će to tek postati, imaju priliku posjetiti nekog od istarskih vinara i saznati kako proizvode vrhunska i svjetski poznata vina, kombinirajući suvremeno s tradicijom. Svi željni putovanja vinskim cestama, degustacija najboljih vina i više su nego dobrodošli.  

Posjetitelji mogu sudjelovati u degustaciji samo uz prethodnu rezervaciju termina u vinariji koju žele posjetiti jer su mjesta ograničena. Bez potvrđene rezervacije, domaćin ima pravo odbiti posjetitelje.

Dan otvorenih vinskih podruma održava se 28. svibnja
od 10 do 19 sati na području cijele Istre

Tijekom najavljenog hedonističkog doživljaja nudit će se mahom najpoznatije sorte vina, od Istarske malvazije, Terana, Muškata, Merlota, Cabernet sauvignona do odličnih kupaža i brojnih drugih sorti, kao i pobjednička vina s posljednje izložbe Vinistra - nedvojbeno za svakog po nešto.  

Istovremeno, prilika je to za zaviriti u atraktivne i autentične vinarije, unikatne kušaonice i obiteljska imanja gdje će goste dočekati ljubazni domaćini uz ugodne vinske priče i degustacije, ali i mogućnost kupovine vrhunskih butelja. I ove godine će vinarije pored vina, posjetiteljima nuditi i jaka alkoholna pića iz vlastite proizvodnje, a jedan proizvođač isključivo jaka alkoholna pića.

Cheers! Alla salute! Zum Wohl! Prost! Živjeli! Čin-čin!

»» Popis vinarija koje sudjeluju u ovogodišnjem Danu vina možete preuzeti ovdje:
Letak Wine Day 2023 [pdf]

Prikaži