Festival zavičajnosti

Festivali zavičajnosti zamišljeni su kao središnja mjesta izmjena iskustava i predstavljanja primjera dobre prakse, a okupljaju predškolske ustanove, osnovne škole i srednje škole iz Istre. Prvi festival u nizu održava se u Fažani gdje se predstavljaju osnovne škole, rad srednjih škola bit će prikazan na središnjem trgu u Poreču, dok je okupljanje vrtićaraca predviđeno u Žminju.

19.05. Fažana
Festival zavičajnosti za osnovne škole
Trg Sv. Kuzme i Damjana 10:00
Festival započinje postavljanjem štandova od strane škola izlagača, a u 10 sati kreće kulturno-umjetnički program te podjela zahvalnica i priznanja za sudjelovanje. Sudjeluje svih 45 osnovnih škola s područje županije.

23.05. Poreč
Festival zavičajnosti za srednje škole
Trg Slobode
Pod domaćinstvom Srednje škole Mate Balota Poreč, koja slavi 140 godina postojanja, svoje zavičajne projekte predstavit će 23 srednje škole. Na početku će biti podijeljene zahvalnice učesnicima, a do 12 sati je moguće razgledati i štandove. Nakon predstavljanja projekata za učenike je organizirano istraživačko upoznavanje Poreča u starogradskoj jezgri pod nazivom Postani Porečan na jedan dan - chi cerca, trova!

06. - 07.06. Žminj
Festival predškolskih ustanova
U utorak je okupljanje u 9 sati na parkiralištu u blizini sajmišta, odnosno škole gdje će učesnicima biti podijeljene raznobojne majice kako bi se lakše prepoznali, a potom slijedi mimohod kojim se kreće na tradicionalno okupljalište zad Kaštela u Žminju gdje je predviđen kraći kulturno-umjetnički program i predstavljanje, nakon čega kreće upoznavanje Žminja i rad po radionicama. U srijedu su na rasporedu radionice na Trgu, u kino sali, od 17 sati.

O eventu:

Prezentacija pojekta zavičajne nastave 

Lokacija:

  • Fažana, Poreč, Žminj

Datumi:

  • 19.05. - 07.06.23

Kontakt:

  • Istarska županija

Stranica:

Prikaži