Festival u kvartu

Uoči Pulskog filmskog festivala, za sve građane i goste Pule na velikom će se platnu prikazati neki od ponajboljih naslova iz hrvatske kinematografije namijenjenih široj, obiteljskoj publici. Odabrani filmovi prikazivani su tijekom prošlosti na Festivalu, a posebnost je što sada oni stariji naslovi pred novu publiku dolaze restaurirani.

Program Festival u kvartu donosi 10 filmova u 10 kina na otvorenom širom Pule, a ulaz na sve projekcije je slobodan.

»» Program Festivala u kvartu

Festival u kvartu započinje na Trgu kralja Tomislava projekcijom dugometražnog igranog filma “Družba Pere Kvržice” redatelja Vladimira Tadeja, nastavlja se u Circolu “Tajnom starog tavana” istog redatelja, a na programu Festivala slijede “Kapetan Mikula Mali” redatelja Obrada Gluščevića iz 1974. koji je na 21. Pulskom filmskom festivalu osvojio nagradu publike “Jelen”, “Vlak u snijegu” redatelja Mate Relje, “Moj dida je pao s Marsa” redateljskog dvojca Marine Andree Škop i Dražena Žarkovića, “Salaš u malom ritu” Branka Bauera, “Anka” Dejana Aćimovića, “Koko i duhovi” Daniela Kušana, “Orlovi rano lete” Soje Jovanović i “Vuk samotnjak” Obrada Gluščevića.

Lokacije na kojima će biti razapeto filmsko platno su još igralište na Novoj Verudi (Rohreggerova), škola Kaštanjer, igralište na Velom vrhu, igralište Olimpija na Valdebeku, Mornarički park i Placa u Štinjanu.

Prikaži