Cabernet Sauvignon & Plava riba, S ljubavlju >> RASPRODANO

Studeni je idealan mjesec za otkrivanje uzbudljive porečke i istarske prošlosti, a to je najbolje učiniti kroz enogastronomski doživljaj.

U porečkim restoranima Spinnaker, Peterokutna kula i Divino moći ćete uživati u večerama gdje će vam vrsni stručnjaci sljubiti plavu ribu i cabernet sauvignon. No osim nevjerojatnih okusa koji će probuditi i posljednji uspavani okusni pupoljak, saznat ćete i zanimljivu povijest ove vinske sorte koja je zasjala u Istri i njezinu povezanost s plavom ribom.

Cabernet sauvignon nastao je prije skoro 500 godina, slučajnim križanjem Cabernet Franca i Sauvignona bijeloga, domovina mu je dakako francuski Boredaux, a danas je Cabernet Sauvignon najzasađenija sorta grožđa na svijetu. Duga je njegova povijest i u Istri, čak 150 godina, kao i tradicija izlova i konzumacije plave ribe čiji prvi zapisi potječu iz 14. stoljeća.

Ovu zanimljivu temu produbite na jednoj od naših posebnih večeri posvećenih Cabernet Sauvignonu i plavoj ribi gdje će za vas kuhati neki od najznačajnijih hrvatskih šefova kao što su Hrvoje Zirojević, David Skoko i Goran Hrastovčak.

Rezervirajte vaš termin i saznajte sljubljuju li se doista plava riba i crno vino.

>> Za više informacija

Prikaži