Pulski karneval

Nakon ulaska u novu godinu slijedi vrijeme ludovanja, vrijeme karnevala, vrijeme kada možeš biti baš sve što poželiš! Mnoge se maske skidaju, mnoge se stavljaju! I tako će biti sve do početka sredine veljače.

I Pula se bogatim programom pridružuje tim najluđim danima u godini koji počinju 17. siječnja preuzimanjem ključeva Grada u Komunalnoj palači. Tada će maškare uz dječjeg gradonačelnika, preuzeti i “vlast” u idućem periodu.

Slijedi zanimljivi dio programa pod nazivom “Potraga za Karnevalom”, koji će se podržavati 20 i 27. siječnja od 9.30 do 13 sati u centru grada.

Velika Karnevalska povorka maškaranih grupa po centru grada održat će se 3. veljače od 11.30 sati. Povorka kreće s Karoline, uslijedit će njihovo predstavljanje ispred Arene te potom i na Portarati. Od 15 sati slijedi veliki maskenbal uz Funbox band u Domu hrvatskih branitelja.

Idući dan, 4. veljače od 9 do 10 sati karnevalska skupina Valmade-Veli Vrh napravit će đir po Valmadama, a od 11 do 19 sati đir po Velom Vrhu.

Dječji karneval za vrtićke i školske skupine kreće u 10 sati 9. veljače u Areni, a sve u organizaciji Društva Naša djeca.

Kraj ovog karnevalskog ludila bit će 13. veljače izricanjem “šentence” glavnom krivcu za sve nedaće koje su nas snašle, a potom će taj isti krivac, Pust, biti za to i spaljen na Velom Vrhu u 19 sati. Označit će to ujedno i kraj karnevala i početak korizme.

» Opširnije

O eventu:

Karnevalska povorka

Lokacija:

  • Pula-Pola

Datumi:

  • 20.01. - 13.02.24

Kontakt:

  • TZ Pula

Stranica:

Prikaži