Izložba Katalog elektro-entiteta

Otvoreno:
od ponedjeljka do srijede od 10 do 14 sati,
četvrtkom i petkom od 17 do 20 sati

Izložba „Katalog elektro-entiteta“ drugi je dio projekta „Titraji, algoritmi i strojevi“, koji se bavi hibridnim umjetnostima i maker kulturom kroz prizmu aktivne interakcije s tehnologijom kojom se Radiona.org po prvi puta predstavlja publici u Puli.

Specifičnost predstavljenih radova, ali i ostalih projekata Radione, je njihova interaktivnost pa izlošci nisu namijenjeni za kontemplaciju već zahtijevaju aktivnu participaciju posjetitelja.

Članovi Radioninog kolektiva koriste tehnologiju kao jezik za izražavanje ideja i kontinuiranu razmjenu mišljenja u formi interakcije i participacije s posjetiteljima izložbe. Elektro-entiteti dolaze iz računalnog i strojnog svijeta kao potomci mehaničkih nevjesti Marschalla McLuhana na koje se kolektiv pozivao u prethodnim serijama, nastajući kao plod suradnje između tehnologa i umjetnika. Radionina kolekcija radova razvijana je kroz niz godina te uključuje imaginarij karakterističan za teritorije hibridnih umjetnosti koje povezuju tanke linije su-kreacije između različitih interdisciplinarnih područja i načina na koji posjetitelji interpretiraju tehnološku stvarnost.

Izložbom Katalog elektro-entiteta Radiona.org donosi presjek umjetničkih i tehnoloških pristupa, radnih procesa, rješenja i radova nastalih kroz niz godina u kreativnom i tehnološkom labu Radione, kao i recentne radove kojima se kolektiv bavi u kontekstu hacker/maker kulture te STEAM koncepta promišljanja kulturne povijesti inovacija. Ovo je poziv na igru, pravo na pokušaj i pogrešku, uranjanje u jednostavnost digitalne i analogne binarnosti tehnoloških sučelja, nespretnost, tehnološku nostalgiju, digitalnu empatiju i pokušaj stvaranja novih odnosa s tehnologijom.

Domaći autori koji izlažu su Dimitra Barouta, Igor Brkić, Paula Bučar, Davor Cihlar, Zvonimir Domazet, Deborah Hustić, Davor Jadrijević, Sandra Maglov, Goran Mahovlić, Marvin, Mario Pavlić, Daniel Pikutić, Damir Prizmić, Tomislav Tukša, Aleksandar Vojnić, Ivor Vračević te Inozemni Akafugu.jp, Invader, Koen van Gilst, Mitch Altman, Marc Dusseiller, KenKenMkIISR, Constanza Piña, Matt Sarnoff, Alex Randolph, Paul Tas – Error Instruments, Alwin Weber, Chris Knight.

Izložbu su podržali Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Zaklada Kultura nova, Grad Pula i Istarska županija.

Opširnije i izložbi:
https://metamedia.hr/otvorena-izlozba-katalog-elektro-entiteta-u-galeriji-novo/

Lokacija:

  • Galerija Novo, Laginjina 7 / Pula-Pola

Datumi:

  • 29.02. - 29.03.24

Kontakt:

Prikaži