Ribarska fešta

Opojan miris svježe ribe na gradelama, kao dio bogate ponude istarske gastronomije, veselo druženje uz glazbu i ples tijekom cijelog ljeta, od travnja do rujna, u Vrsar priziva mnogobrojne posjetitelje.

Omiljeno vrsarsko šetalište, riva, jednom se mjesečno ovija novim ruhom kada postaje srdačan domaćin najposjećenije fešte u slavu ribarima i njihovim ulovima. U ugodnoj atmosferi vrsarske rive uz miris i okus ribljih specijaliteta Vrsar dočekuje svoje posjetitelje na tradicionalnoj ribarskoj fešti.

Tijekom održavanja ribarskih fešta kušajte plodove čistog Jadranskog mora, naučite od Vrsarana tajne uspješnog ribarenja i uz čašicu vrhunske istarske malvazije zapjevajte iz dubine srca napojeni izvornim morskim blagodatima. Vrsarske ribarske fešte slavlja su ribi i morskim plodovima u čast koja se uvijek nastavljaju dugo u toplu mediteransku noć pod zvjezdanim svodom.

Igre za djecu na temu mora
Najšareniji kutak Ribarske fešte je dječji kutak s radionicama na temu mora za najmlađe posjetitelje. Djecu očekuju crtanje, izrada akvarija, pecanje ribica i mnogo kreativne radionice koje su besplatne. Ovim putem pozivamo naše najmlađe goste da se uključe na radionice i kušaju riblje specijalitete.

Morske i istarske delicije za gurmane
Gourmet ponudu čini tematski podijeljenih punktovi na bijelu ribu, plavu ribu, školjke te fritto misto. Na štandovima će se moći kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukanci s kanaštrelama i šparugama, kapešante, pedoći, riblja salata, burger od tune, pašteta od tune i mnoge druge delicije. Neizostavno ribarsko jelo svake Ribarske fešte u Vrsaru je brodet.

Na pozornici će se izmjenjivati dobro poznati bendovi među lokalnom publikom.

»» Napomena: Organizator zadržava pravo izmjene programa. Termini su podložni promjenama u slučaju lošeg vremena.

O eventu:

Pučka fešta uz gastronomsku ponudu morskih specijaliteta

Lokacija:

  • Riva / Vrsar-Orsera

Datumi:

  • 26.07.24

Kontakt:

Stranica:

Prikaži