Monte Librić

Mitološka bića Istre i njihov život u istarskim kaštelima oživjet će u punom sjaju kroz bajkovitu temu i više od 70 programa 17. Monte Librića - Festivala dječje knjige.

Monte Librić u svom ovogodišnjem izdanju – najmlađoj, dječjoj publici u čast - ulazi u samo srce Istre, njenu narodnu predaju, legende i mitove o vilama, štrigama i štrigunima, divovima, krsnicima, orku, macmolićima...Priče o ovim bićima iz narodne predaje čvrsto su utkane u nematerijalnu baštinu Istre. Ovog će, pak, proljeća izviriti kroz zidine i prozore istarskih kaštela, doseliti u krošnje stoljetnih stabala na terasi Circola, ustoličiti se na glavnoj pozornici 17. Monte Librića i kroz središnju temu naslovljenu „Mitološka bića Istre“ živjeti u svim njegovim programima.

Tradicionalno, i na ovogodišnjem Libriću posjetitelje tijekom sedam svibanjskih dana od 8 do 20 sati dočekuju omiljeni dječji programi: Piknik s autorom, Maštolov, Librofonia, Libić Teatrino, Galerijica, Storytelling, Priča za laku noć, Librić po našu, Libraonice i brojne druge kreativne radionice. Mitološka bića Istre „stanovat će“ u svim Librić-pričama, pričaonicama, radionicama, književnim promocijama, gostovati na koncertima, izložbama, performansima, slušaonicama, ali i penjaonicama.

Detaljan program: montelibric.hr/hr/sajam/raspored-programa

 

Prikaži