24. Street art Poreč

Život na Mediteranu oduvijek se, više nego u kućama, odigravao na ulici. Na ulicama su građani razgovarali, udvarali se, svađali se i pjevali i premda možda toga nisu bili svjesni, ulice i trgovi bili su svojevrsna pozornica. Novo vrijeme donijelo je nove običaje, no želja za živošću na ulicama ostala je ista. Street Art želi ponovno oživjeti porečke ulice, trgove i šetališta – plesom, uličnim teatrom, glazbom...

Street art Poreč započeo je svoj umjetnički i turistički izričaj 2001. godine kao festival ulične umjetnosti koji svake godine u kolovozu okuplja pomno izabrane umjetnike te oživljava i boji porečke ulice i trgove. Street art Poreč otvorene je forme i uključuje sve oblike umjetničkog izraza, od glazbeno-scenskih nastupa i likovnih projekata do uličnih akrobacija i performansa.

Točke festivala zadivljuju, nasmijavaju, iznenađuju, ponekad i zbunjuju, no uvijek zajamčeno bude zanimanje i zabavljaju porečku i turističku publiku. Tijekom Street arta Poreč svaka površina grada može postati pozornicom, svaka zgrada ili spomenik kulisom, a svaki slučajni prolaznik zainteresiranim promatračem, čak i sudjelovateljem.

Izvedite se u grad ljeti, uživajte uz izvedbe Street arta i postanite dijelom urbane umjetnosti grada Poreča!

INFO 

T: +385 (0)52 887 218
E: kultura@poup.hr
W: www.poup.hr

Prikaži