Vrsaranske goložece

Za sve ljubitelje autohtone istarske kuhinje, jednostavnih i dobrih jela prvi vikend u svibnju donosi posebno iznenađenje. S nestrpljenjem smo dočekali proljetno izdanje gourmet događanja Vrsaranske goložece koji će se održati od 3. do 17. svibnja u Vrsaru, a svi koji se baš tada nađu u Istri moći će okusiti tradicionalne specijalitete spravljene od svježih, lokalnih namirnica, njegujući bogatu tradiciju i kulturu ovoga kraja.

Istarska tradicija, spojena s kreativnošću vrsarskih kuhara posjetitelje očekuje u pet vrsarskih restorana i konoba: San Giorgio (Villa Vrsar), Goran, Rotonda, Kod Luce i Lovor Real Grill (Belvedere). Naći će se tu šugo od lignji i aromatizirane palente, raviol punjen bijelom čokoladom u umaku od smokve, zapečena svinjska rebra u teranu, fuži sa šugom od divljači, fritule i slično. Naravno, uz vrhunska tradicionalna jela tu je i čaša vina najboljih istarskih proizvođača.

Svaki restoran nudi dva jelovnika, mesni ili riblji, koji se sastoje od tri slijeda i čase vina istarskih proizvođača. Cijena menija iznosi 25€.

» Opširnije

Prikaži