Dan biološke raznolikosti

Javna ustanova „Natura Histrica“, Turistička zajednica općine Vrsar i Općina Vrsar-Orsera pozivaju sve zainteresirane da dođu u subotu 25.05. u šumu Kontija, točnije u Znanstveno edukacijski centaru Kontija na zajedničko istraživanje bioraznolikosti za sve uzraste i obilježavanje Svjetskog dana pčela, Europskog dan mreže Natura 2000 i Međunarodnog dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj.

Program počinje u 10:00 sati interpretativnom šetnjom „Skriveni život Kontije“ pod vodstvom vodiča interpretatora koja započinje ispred ZEC-a Kontija.

Od 10:00-13:00 sati djelatnici JU „Natura Histrica“ će ispred ZEC-a Kontija zainteresiranim velikim i malim posjetiteljima pokazati različite sastavnice prirode Istre pomoću fotografija, karata, knjiga, različitih predmeta, ali i živih primjeraka životinja i biljaka. Posjetitelji će saznati kako izgleda jedan terenski dan djelatnika javne ustanove, promatrati sitne životinje i biljke lupom, gledati durbinom ptice (i slušati ih), okušati se u raspoznavanju različitih manjih i većih bića.

U 11:30 sati u prostoru ZEC Kontija održati će se predavanje „Ne moraš biti biolog da bi štitio bioraznolikost! Kako se uključiti?“ namijenjeno svima koji žele pomoći da bolje upoznamo i shvatimo prirodu. Ovogodišnji dan bioraznolikosti održava se pod geslom: "Budi dio Plana" koji ističe kako očuvanje bioraznolikosti ne provode samo stručnjaci već se svi mogu uključiti, a na predavanju ćete saznati na koje načine.

U 13:00 sati ponoviti će se interpretativna šetnja „Skriveni život Kontije“ tijekom koje će posjetitelji otkriti dublje dimenzije prirode koja ih okružuje nevidljive na prvi pogled.

Dolazak na lokaciju:
Do centra ZEC Kontija može se doći pješice ili biciklom.
Prometovanje šumom je zabranjeno.

Organizatori su Općina i TZ Vrsar, JU Natura Histrica te Maistra kao partner događanja.

Opširnije:
infovrsar.com/dogadanja/kalendar-dogadanja/dan-bioloske-raznolikosti-i-dan-zastite-prirode-u-rh/

 

 

 

Prikaži