America Stars and stripes

America Stars and stripes je organizacija američkih akademskih glazbenika koja već preko 40 godina oduševljava publiku diljem svijeta. Ovaj simfonijski ansambl na svojim turnejama posjetio je najveće gradove Europe te nastupao u najpoznatijim koncertnim dvoranama svijeta. U zajedničkom nastupu izvest će glazbena djela klasičnih autora te djela s pozornica slavnog Broadwaya. Osim toga, na repertoaru su djela američkih folk autora i naravno suvremenih američkih autora klasične glazbe.

U sklopu svoje sedamnaestodnevne Stars and Stripes turneje 2024. posjetiti će nekoliko europskih zemalja: Njemačku, Austriju, Italiju i Hrvatsku. Riječ je o učenicima i studentima glazbe iz dvadeset glazbenih škola iz saveznih država Georgia, Kentucky, Ohio i Tennessee iz SAD-a, a organizirani su u nekoliko sastava.

Organizacija je nastupajući proputovala cijeli svijet, osobito Europu, a kritičari su njihove nastupe uvijek hvalili kao nadahnute izvedbe, čistog zvuka, pune predanosti tehničkoj i ekspresivnoj preciznosti muziciranja.

Koncert je besplatan!

Prikaži